Pasta med rostad blomkål, brynt salviasmör och pinjenötter
Vegetarisk pasta med pinjenötter, salvia och rostad blomkål. En modern rätt med klassiska smaker till såväl vardag som fest. Den nötiga karaktären från den rostade blomkålen och salviasmöret passar utmärkt ihop med ett fylligt vitt vin från Frankrike.
Ingredienser
Pasta
300 g torkad tagliatelle
500 g blomkål (utan blast och rot)
30 g rostade pinjenötter
50 g parmesanost
olivolja och salt
Brynt salviasmör
125 g smör
1 kruka salvia
Gör så här
1. Värm ugnen till 250 C. Plocka blomkålen i 2-3 centimeters bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och blanda med olja och salt. Ugnsbaka i ca 15 minuter till en fint rostad yta.
2. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen.
3. Ta loss salviabladen. Lägg smöret och salviabladen i en kastrull och koka upp. Låt det koka tills smöret är brunt och doftar nötigt, dra då av det från plattan.
4. Häll av pastan och blanda upp den med blomkålen, salviasmöret och pinjenötterna. Smaka av med salt.
5. Lägg upp i 4 tallrikar och toppa med riven parmesanost.