Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Pasta med vitvinssås, skaldjur och kallrökt lax

Laxpasta med kallrökt lax och skaldjur i vitvinssås är enkelt att slänga ihop och så gott! Toppa med lite gröna blad och njut av maten tillsammans med ett glas välkylt vitt vin. I rätten har vi både fet fisk och grädde - välj därför gärna ett relativt fylligt vitt vin som passar till såsens struktur. Vinet bör ha en frisk syra som kan möta upp syran i såsen och lätta upp helhetsintrycket av rätten!

Vintips till receptet
97 kr

Ingredienser

Vitvinsås:
2 msk smör
1 stor schalottenlök, finhackad
1 dl vitt vin
2 msk koncentrerad fiskfond
5 dl grädde
1 dl mjölk
2 krm salt
2 krm vitpeppar
2 krm kajennpeppar
3–4 msk Maizenaredning
Dessutom:
300 g bavette eller annan pasta
75 g färska räkor med skal
75 g skalade kräftstjärtar
150 g strimlad kallrökt lax
1–2 nävar ruccola och/eller babyspenat
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg.


2. Tillsätt vin, fiskfond, grädde, mjölk, salt, vitpeppar och kajennpeppar.


3. Koka upp och sila bort löken.


4. Häll tillbaka såsen i kastrullen och koka utan lock så en tredjedel av såsen reduceras bort. Red av med Maizena enligt förpackningen.


5. Koka pastan al dente och häll av genom ett durkslag.


6. Skala räkorna.


7. Blanda pastan med såsen och vänd i räkor och kräftstjärtar.


8. Fördela pastan på fyra tallrikar och toppa med laxstrimlor och rucola och/eller bladspenat. Strö på lite flingsalt och krydda med nymald svartpeppar.

Recept och styling: Liselotte Forslin
Foto: Anders Bergersen
Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

pasta alfredo rött
Liselotte Forslin_Pressbild_03
25 min

Pasta Alfredo

Krämig pasta Alfredo! Restaurangfavorit som man enkelt slänger ihop hemma!

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.