Periquita White box
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Laxpasta med kallrökt lax och skaldjur i vitvinssås är enkelt att slänga ihop och så gott! Toppa med lite gröna blad och njut av maten tillsammans med ett glas välkylt vitt vin. I rätten har vi både fet fisk och grädde - välj därför gärna ett relativt fylligt vitt vin som passar till såsens struktur. Vinet bör ha en frisk syra som kan möta upp syran i såsen och lätta upp helhetsintrycket av rätten!
Vitvinsås:
2 msk smör
1 stor schalottenlök, finhackad
1 dl vitt vin
2 msk koncentrerad fiskfond
5 dl grädde
1 dl mjölk
2 krm salt
2 krm vitpeppar
2 krm kajennpeppar
3–4 msk Maizenaredning
Dessutom:
300 g bavette eller annan pasta
75 g färska räkor med skal
75 g skalade kräftstjärtar
150 g strimlad kallrökt lax
1–2 nävar ruccola och/eller babyspenat
flingsalt och nymald svartpeppar
1. Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg.
2. Tillsätt vin, fiskfond, grädde, mjölk, salt, vitpeppar och kajennpeppar.
3. Koka upp och sila bort löken.
4. Häll tillbaka såsen i kastrullen och koka utan lock så en tredjedel av såsen reduceras bort. Red av med Maizena enligt förpackningen.
5. Koka pastan al dente och häll av genom ett durkslag.
6. Skala räkorna.
7. Blanda pastan med såsen och vänd i räkor och kräftstjärtar.
8. Fördela pastan på fyra tallrikar och toppa med laxstrimlor och rucola och/eller bladspenat. Strö på lite flingsalt och krydda med nymald svartpeppar.
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Snabb och god vardagsrätt med ett gott glas vitt