Casa Marzoni Gran Marzoni
145 kr
En kraftfull ekologisk appassimento, gjord på handskördade druvor - perfekt till lasagne.
Går det att laga lasagne snabbt? Ja, i Tinas version med färsk pasta, chark och färdig tomatsås går det "pronto" att få denna härliga lasagne på bordet. I glaset rekommenderar vi ett fylligt rött.
200 g färska lasagneplattor
1 burk färdig tomatsås, ca 400 g eller hemmagjord
1 kruka basilika, hackade blad
250 g salami, coppa eller god rökt skinka, i skivor
300 g körsbärstomater i halvor
2 påsar mozzarella à ca 125 g, riven i bitar
olivolja till servering
salt och svartpeppar ur kvarn
Ostsås
3 dl crème fraiche
250 g mascarpone
2 dl färskriven parmesan, ca 50 g
salt och svartpeppar ur kvarn
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Blanda crème fraiche, mascarpone och parmesan till ostsåsen. Smaksätt med salt och peppar.
3. Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsform – den ska knappt täcka botten.
4. Klicka ut lite ostsås ovanpå.
5. Lägg ut ett lager pastaplattor och fortsätt sedan att varva pastaplattor, tomatsås, ostsås, hackad basilika och någon av charkuterierna tills alla ingredienser är slut.
6. Fördela tomater och mozzarella överst och ringla över ett par matskedar olivolja.
7. Grädda i ugnen i 35–40 minuter.
8. Servera lasagnen direkt toppad med basilikablad och en stor sallad.
145 kr
En kraftfull ekologisk appassimento, gjord på handskördade druvor - perfekt till lasagne.
Lasagne i ugn är oerhört tacksamt att laga och uppskattas av de flesta. Till lasagnen rekommenderar vi ett fylligt och smakrikt rött vin med balanserade tanniner.
Våra fyra absoluta favoriter när det kommer till goda, krämiga och smakrika lasagnerecept för alla smakpreferenser och behov!
En underbart god och vacker lasagne som gifter sig med ett glas fruktigt rödvin.
En snabblagad men riktigt god lasagne! En riktig vardagsräddare signerad Tinas Nordström.