Alma Portuguesa box
229 kr
Ett fruktigt rött vin med inslag av jordgubbar, plommon och choklad. "Superfynd!"
Pasta Alfredo är en krämig pastarätt med parmesanost och grädde som kan serveras både i små portioner som rätt mellan ”antipasti” och ”secondi” eller som en klassisk varmrätt. Världskändisen pasta Alfredo är en vinvänlig pasta vi gärna äter både till vardag och till fest. Den salta, krämiga rätten kräver ett friskt och fruktigt vin som möter såsens fyllighet med syra och fräschör.
300 g fettuchine
1 schalottenlök
30 g smör
4 dl vispgrädde
4 dl riven parmesanost + mer till servering
Flingsalt och nymald svartpeppar
Gärna lite chiliflakes
Dekoration
1 liten påse rucola, ca 65 g
1 tsk balsamvinäger
2 msk olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar
1. Koka pastan enligt paketet, gärna 1 minut kortare. Låt den rinna av men spar ett par deciliter av pastavattnet.
2. Hacka löken och stek den i smöret i en stor panna utan att den tar färg. Häll i grädden och låt det koka upp. Sänk värmen, strö i osten och rör tills den smält.
3. Vänd i pastan. Känns det som om det behövs mer vätska kan du försiktigt späda med lite av det resterande pastavattnet.
4. Smaka av med lite salt och rejält med nymald svartpeppar.
5. Vispa ihop balsamvinäger och olja i en skål. Vänd i rucolan med lite flingsalt och peppar.
6. Servera din pasta Alfredo genast toppad med rucolan och lite mer parmesan. Den som vill strör på lite chiliflakes på pastan.
229 kr
Ett fruktigt rött vin med inslag av jordgubbar, plommon och choklad. "Superfynd!"
Om du är sugen på en avancerat variant av favoriträtten pasta bolognese är detta ett recept för dig. En otroligt god pasta i sällskap med ett medelfylligt rödvin med balanserad syra.
Vegetarisk pasta med ugnsrostad blomkål. Den nötiga karaktären från den rostade blomkålen och salviasmöret passar ihop med ett vitt vin med fräschör och aromatik.