Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo är en krämig pastarätt med parmesanost och grädde som kan serveras både i små portioner som rätt mellan ”antipasti” och ”secondi” eller som en klassisk varmrätt. Världskändisen pasta Alfredo är en vinvänlig pasta vi gärna äter både till vardag och till fest. Den salta, krämiga rätten kräver ett friskt och krispigt rosé som möter såsens fyllighet med syra och fräschör. Vi rekommenderar Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

300 g fettuchine
1 schalottenlök
30 g smör
4 dl vispgrädde
4 dl riven parmesanost + mer till servering
Flingsalt och nymald svartpeppar
Gärna lite chiliflakes

Dekoration
1 liten påse rucola, ca 65 g
1 tsk balsamvinäger
2 msk olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Koka pastan enligt paketet, gärna 1 minut kortare. Låt den rinna av men spar ett par deciliter av pastavattnet.

2. Hacka löken och stek den i smöret i en stor panna utan att den tar färg. Häll i grädden och låt det koka upp. Sänk värmen, strö i osten och rör tills den smält.

3. Vänd i pastan. Känns det som om det behövs mer vätska kan du försiktigt späda med lite av det resterande pastavattnet.

4. Smaka av med lite salt och rejält med nymald svartpeppar.

5. Vispa ihop balsamvinäger och olja i en skål. Vänd i rucolan med lite flingsalt och peppar.

6. Servera din pasta Alfredo genast toppad med rucolan och lite mer parmesan. Den som vill strör på lite chiliflakes på pastan.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
94 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

2-dagars pasta Bolognese
2 tim 10 min

2-dagars-bolognese

Om du är sugen på en avancerat variant av favoriträtten pasta bolognese är detta ett recept för dig. En otroligt god pasta i sällskap med ett medelfylligt rödvin med balanserad syra.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER