In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
En snabblagad tonfiskpasta med chili, vitlök, persilja och citron för de dagar då det ska gå undan i köket men inte vill göra avkall på smaken. En riktig räddare i nöden rätt. Servera denna pastan tillsammans med mycket nyriven parmesan och ett friskt och fruktigt rosévin som kan möta den lilla chilihettan.
400 g god pasta
2 burkar tonfisk i vatten
2 st schalottenlökar, finhackade
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chilifrukt, finhackad (obs! smaka av hur stark den är innan du har i den)
1 ekologisk citron, zest och saft
en kruka bladpersilja, hackad
salt & nymalen svartpeppar
olivolja till stekning
riven parmesan till servering
1. Fräs vitlök, chili och schalottenlök i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg.
2. Tillsätt tonfisken och låt den bli varm smaksätt sedan med citronzest, citronsaft, persilja samt salt och peppar.
3. Koka spaghettin mjuk men spänstig ”al dente i rikligt med saltat vatten. Vänd ner den avrunna spaghettin i tonfiskröran.
4. Servera pastan direkt, gärna i varma djupa tallrikar. Strö över nyriven parmesan, svartpeppar och mer citron för den som önskar.
Smaka alltid av en liten bit av chilin för att kontrollera hur stark den är. För mycket hetta kan ta död på de andra smakerna i rätten och förstör vinupplevelsen.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
En snabblagad och utsökt pastarätt som ger dig mer tid att umgås med gästerna.
Klassisk pastarätt som aldrig går ur tiden. Läcker, snabblagad och gott till ett glas riesling!