Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Snabb tonfiskpasta med chili, vitlök och persilja

En snabblagad tonfiskpasta med chili, vitlök, persilja och citron för de dagar då det ska gå undan i köket men inte vill göra avkall på smaken. En riktig räddare i nöden rätt. Servera denna pastan tillsammans med mycket nyriven parmesan och ett torrt rosévin som kan möta den lilla chilihettan.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

400 g god pasta
2 burkar tonfisk i vatten
2 st schalottenlökar, finhackade
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chilifrukt, finhackad (obs! smaka av hur stark den är innan du har i den)
1 ekologisk citron, zest och saft
en kruka bladpersilja, hackad
salt & nymalen svartpeppar
olivolja till stekning
riven parmesan till servering

Gör så här

1. Fräs vitlök, chili och schalottenlök i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg.

2. Tillsätt tonfisken och låt den bli varm smaksätt sedan med citronzest, citronsaft, persilja samt salt och peppar.

3. Koka spaghettin mjuk men spänstig ”al dente i rikligt med saltat vatten. Vänd ner den avrunna spaghettin i tonfiskröran.

4. Servera pastan direkt, gärna i varma djupa tallrikar. Strö över nyriven parmesan, svartpeppar och mer citron för den som önskar.

Tips!

Smaka alltid av en liten bit av chilin för att kontrollera hur stark den är. För mycket hetta kan ta död på de andra smakerna i rätten och förstör vinupplevelsen.

Betyg
35 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
15 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER