Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Penne pasta med kyckling och salvia

Pasta är alltid gott och den här lyxiga varianten men salvia och kyckling fungerar lika bra att servera som huvudrätt på en middagsbjudning som till god vardagsmiddag. Prova att servera med en prosecco vars citrus- och äppeltoner ger en härlig kontrast till rätten och lyfter fram smakerna på ett subtilt och uppfriskande sätt.

Vintips till receptet
109 kr

Ingredienser

40 g smör
400 g kycklinglårfilé alt kycklingfilé
6 st salviakvistar
1 dl oekat vitt vin
3 dl grädde
1,5 msk kalvfond
2 msk finriven parmesan
300 g pennepasta

Garnering
6 st salviablad
70 g finriven parmesan
30 g pinjenötter

Gör så här

1. Rosta pinjenötterna försiktig i en torr panna. Passa noga så att de inte bränns.

2. Koka upp vatten till pastan.

3. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och 1,5 cm breda bitar. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Bryn tills de får färg, cirka 3 minuter.

4. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare cirka 3 minuter.

5. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, cirka 10 minuter.

6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt cirka 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt.

7. Servera gärna på varma tallrikar och toppa med pinjenötterna och mer parmesan vid servering.

Recept: Bengt- Åke Hansson
Foto: Johan Lygrell
Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

pasta med smörbakad tomatsås
Liselotte Forslin_Pressbild_03
30 min

Pasta med smörbakad tomatsås

En lyxigare variant av pasta med tomatsås. Denna smörbakade tomatsås lyfter vardagspastan till nya höjder.

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.