Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Penne pasta med kyckling och salvia

Pasta är alltid gott och den här lyxiga varianten men salvia och kyckling fungerar lika bra att servera som huvudrätt på en middagsbjudning som till god vardagsmiddag. Prova att servera med ett fruktigt rosévin.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

40 g smör
400 g kycklinglårfilé alt kycklingfilé
6 st salviakvistar
1 dl oekat vitt vin
3 dl grädde
1,5 msk kalvfond
2 msk finriven parmesan
300 g pennepasta

Garnering
6 st salviablad
70 g finriven parmesan
30 g pinjenötter

Gör så här

1. Rosta pinjenötterna försiktig i en torr panna. Passa noga så att de inte bränns.

2. Koka upp vatten till pastan.

3. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och 1,5 cm breda bitar. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Bryn tills de får färg, cirka 3 minuter.

4. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare cirka 3 minuter.

5. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, cirka 10 minuter.

6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt cirka 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt.

7. Servera gärna på varma tallrikar och toppa med pinjenötterna och mer parmesan vid servering.

Recept: Bengt- Åke Hansson
Foto: Johan Lygrell
Betyg
11 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

pasta med smörbakad tomatsås
Liselotte Forslin_Pressbild_03
30 min

Pasta med smörbakad tomatsås

En lyxigare variant av pasta med tomatsås. Denna smörbakade tomatsås lyfter vardagspastan till nya höjder.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER