Doppio Passo Prosecco Frizzante
109 kr
Doppio Passo Prosecco Frizzante är ett pärlande mousserande vin med aromer av päron, färsk persika och fläderblom.
Pasta är alltid gott och den här lyxiga varianten men salvia och kyckling fungerar lika bra att servera som huvudrätt på en middagsbjudning som till god vardagsmiddag. Prova att servera med en prosecco vars citrus- och äppeltoner ger en härlig kontrast till rätten och lyfter fram smakerna på ett subtilt och uppfriskande sätt.
40 g smör
400 g kycklinglårfilé alt kycklingfilé
6 st salviakvistar
1 dl oekat vitt vin
3 dl grädde
1,5 msk kalvfond
2 msk finriven parmesan
300 g pennepasta
Garnering
6 st salviablad
70 g finriven parmesan
30 g pinjenötter
1. Rosta pinjenötterna försiktig i en torr panna. Passa noga så att de inte bränns.
2. Koka upp vatten till pastan.
3. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och 1,5 cm breda bitar. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Bryn tills de får färg, cirka 3 minuter.
4. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare cirka 3 minuter.
5. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, cirka 10 minuter.
6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt cirka 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt.
7. Servera gärna på varma tallrikar och toppa med pinjenötterna och mer parmesan vid servering.
109 kr
Doppio Passo Prosecco Frizzante är ett pärlande mousserande vin med aromer av päron, färsk persika och fläderblom.
Kycklingpasta med krämig mascarpone, bacon, tomat och örter – en perfekt snabblagad middag för fredagskänsla mitt i veckan.
En lyxigare variant av pasta med tomatsås. Denna smörbakade tomatsås lyfter vardagspastan till nya höjder.