Kycklingpasta med mascarpone och örter
Kycklingpasta med krämig mascarpone, bacon, tomat och örter – en perfekt snabblagad middag för fredagskänsla mitt i veckan. Vi kan inte få nog av lättlagade och goda pastarätter och Vivas kycklingpasta med mascarpone och örter passar verkligen in i den kategorin. Ett fruktigt rött vin med fruktiga inslag passar perfekt till. Vinet fruktighet balanserar den lilla hettan från cayennen och vinets örtiga toner flirtar med örterna i rätten.
Ingredienser
Pastasås:
1 paket bacon, strimlad
1 vitlöksklyfta, pressad
400 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé, strimlad
3 färska tomater, skalade och grovhackade
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk råsocker
1 tsk paprikapulver
0,5 buljongtärning
2 krm cayennepeppar
0,5 tsk torkad oregano eller timjan
1 dl vatten
1 burk mascarpone
Salt och peppar
Tillbehör:
Pasta
Parmesanost, hyvlad eller riven
Basilika
Eventuellt extra knaperstekt bacon
Körsbärstomater
Gör så här
1. Börja med att skära ett kryss i tomaterna och skålla dem några minuter i kokhett vatten tills skalet krullat upp sig. Skölj tomaterna i kallt vatten och dra loss skalet.
2. Strimla kyckling och bacon. Fräs bacon i stekpanna tills det får lite färg tillsätt kycklingen och stek ytterligare några minuter tills kycklingen är brynt.
3. Tillsätt pressad vitlök, vinäger, råsocker, paprikapulver, cayennepeppar, oregano eller timjan, hackade skalade tomater, buljong och vatten. Låt koka ihop några minuter. Rör i mascarpone och smaka av med salt och peppar.
Servering:
4. Servera med pasta, något kryddgrönt som färsk basilika eller oregano, parmesan och en god sallad. Toppa gärna med lite knaperstekt bacon.