Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pestopasta

Pestopasta är verkligen räddaren i nöden när det kommer till att slänga ihop något snabbt och gott. Ner med basilika, vitlök och ost i mixern och vips har du en vackert grön och försvinnande god pastasås! Att något så enkelt kan vara så gott? I glaset väljer vi ett fruktigt rosévin som möter pestons örtighet.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

2  vitlöksklyftor
1  kruka färsk basilika
1 dl pinjenötter eller solrosfrön
1 dl riven parmesan
1 – 3 msk vatten
1 dl olivolja
300 g spaghetti eller bandspagetti
Salt och nymalen svartpeppar efter smak

1. Riv ost, ta bort basilikabladen från stjälkarna och skala vitlöksklyftorna.

2. Kör basilikablad, vitlök , parmesan och pinjenötter/solrosfrön i en matberedare tills allt är finfördelat.

3. Tillsätt lite olivolja i taget medan matberedaren är på.

4. Stäng av matberedaren och rör i vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5. Koka pastan al dente och blanda med pestosåsen.

6. Toppa pestopastan med extra riven parmesan, färska basilika blad och lite nötter.

Tips!

För en matigare variant kan du steka kyckling och ha till pesopastan eller skära i bitar och servera som en pestosmakande pastasallad. Så gott och enkelt!

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER