Pestopasta
Pestopasta är verkligen räddaren i nöden när det kommer till att slänga ihop något snabbt och gott. Ner med basilika, vitlök och ost i mixern och vips har du en vackert grön och försvinnande god pastasås! Att något så enkelt kan vara så gott? I glaset väljer vi ett fruktigt rosévin som möter pestons örtighet.









Ingredienser
1 kruka färsk basilika
1 dl pinjenötter eller solrosfrön
1 – 3 msk vatten
1. Riv ost, ta bort basilikabladen från stjälkarna och skala vitlöksklyftorna.
2. Kör basilikablad, vitlök , parmesan och pinjenötter/solrosfrön i en matberedare tills allt är finfördelat.
3. Tillsätt lite olivolja i taget medan matberedaren är på.
4. Stäng av matberedaren och rör i vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5. Koka pastan al dente och blanda med pestosåsen.
6. Toppa pestopastan med extra riven parmesan, färska basilika blad och lite nötter.
Tips!
För en matigare variant kan du steka kyckling och ha till pesopastan eller skära i bitar och servera som en pestosmakande pastasallad. Så gott och enkelt!