Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pizza bianco med sparris och parmesan

Snabblagad sparrispizza! En pizza bianco som är lätt att packa med sig och enkel att äta med händerna, passar utmärkt till soliga dagar. Ta med sparrispizzan till bryggan eller parken, eller servera som förrätt eller som varmrätt på altanen och njut av sparrisen medan den fortfarande är i säsong. I glaset väljer vi ett lite fruktigare vitt vin med balanserad syra som möter upp citronen i rättens friskhet och gifter sig med parmesanostens umami!

Vintips till receptet
239 kr

Ingredienser

2 pizzor

pizzadeg, färdig eller hemgjord
200 g ricotta
2 knippen sparris
50 g parmesan
3 msk olivolja
flingsalt
Svartpeppar
1 citron

Gör så här

1. Värm ugnen till 250 C, gärna med en baksten om du har det. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen, dela sedan sparrisen på längden.


2. Kavla eller platta ut degen till önskad storlek, bred ut ricotta och salta. Placera sparris i ett lager utan att de överlappar för mycket. Pressa lite citron över och ringla olivolja. Salta och peppra. Baka i ugnen ca 10-15 minuter. Avsluta pizzan med hyvlad parmesan och en bra olivolja.

Recept: Gustav Lindström
Fotograf: Lisa Björner
Betyg
37 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

239 kr

Guldvinnande fynd! Friskt och ungdomligt med smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

fänkålsrisotto
40 min

Fänkålsrisotto

En risotto med smak av fänkål, chiliflakes, timjan och mozarella! Utmärkt med ett glas frisk och fruktigt italienskt vin.

"Världsklass!" Missa inte på tillfälliga hyllan just nu

LÄS MER