Biecher Pinot Gris Reserve
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
Kombinationen ädelost och päron är riktigt bra och vad kan göra det bättre än att lägga det på en pizza tillsammans med grönkål, hackade valnötter och lite ringlad honung? Serveras med fördel med ett fruktigt vitt vin.
1 plåt pizza
Ingredienser:
pizzadeg till 1 plåt
Topping:
2 dl crème fraiche
1 Kvibille Ädelost
2 tunt skivade päron
100 g grovhackad grönkål
olivolja
ca 1 dl hackade valnötter
honung
1. Gör pizzadegen och låt jäsa eller använd färdig deg.
2. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Skölj och grovhacka grönkålen. Lägg i en skål och massera den med olivolja en liten stund.
4. Skölj päronen och skiva dem tunt. Hacka valnötterna.
5. Kavla ut pizzadegen och bred ut crème fraiche i jämnt lager. Smula över ädelosten. Lägg ut päronen på pizzan och toppa sedan med grönkålen.
6. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. När du tagit ut pizzan ur ugnen, toppa med de hackade valnötterna samt ringla lite honung över pizzan. Servera direkt.
7. Har du ingen flytande honung hemma kan du ta fast honung som du kör i micron en kort stund för att få den flytande.
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
En smakrik och härlig picknickmacka som går underbart ihop med ett glas bärigt rosévin.
Vi älskar Pasta Alfredo! Restaurangfavoriten som man enkelt slänger ihop hemma!