Pizza med ädelost, päron och grönkål
En riktig favoritpizza! Kombinationen salt ädelost med sött päron är ljuvlig! Lägg till nötter och grönkål för textur och ringlad honung som pricken över i:et. Servera tillsammans med ett riktigt fruktigt rödvin som kan möta de söta ingredienserna på pizzan.
Ingredienser
1 plåt pizza
Ingredienser:
pizzadeg till 1 plåt
Topping:
2 dl crème fraiche
1 Kvibille Ädelost
2 tunt skivade päron
100 g grovhackad grönkål
olivolja
ca 1 dl hackade valnötter
honung
Gör så här
1. Gör pizzadegen och låt jäsa eller använd färdig deg.
2. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Skölj och grovhacka grönkålen. Lägg i en skål och massera den med olivolja en liten stund.
4. Skölj päronen och skiva dem tunt. Hacka valnötterna.
5. Kavla ut pizzadegen och bred ut crème fraiche i jämnt lager. Smula över ädelosten. Lägg ut päronen på pizzan och toppa sedan med grönkålen.
6. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. När du tagit ut pizzan ur ugnen, toppa med de hackade valnötterna samt ringla lite honung över pizzan. Servera direkt.
Tips!
7. Har du ingen flytande honung hemma kan du ta fast honung som du kör i micron en kort stund för att få den flytande.