Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Pizza med ädelost, päron och grönkål

En riktig favoritpizza! Kombinationen salt ädelost med sött päron är ljuvlig! Lägg till nötter och grönkål för textur och ringlad honung som pricken över i:et. Servera tillsammans med ett riktigt fruktigt rödvin som kan möta de söta ingredienserna på pizzan.

Vintips till receptet
309 kr

Ingredienser

1 plåt pizza

Ingredienser:
pizzadeg till 1 plåt

Topping:
2 dl crème fraiche
1 Kvibille Ädelost
2 tunt skivade päron
100 g grovhackad grönkål
olivolja
ca 1 dl hackade valnötter
honung

Gör så här

1. Gör pizzadegen och låt jäsa eller använd färdig deg.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Skölj och grovhacka grönkålen. Lägg i en skål och massera den med olivolja en liten stund.

4. Skölj päronen och skiva dem tunt. Hacka valnötterna.

5. Kavla ut pizzadegen och bred ut crème fraiche i jämnt lager. Smula över ädelosten. Lägg ut päronen på pizzan och toppa sedan med grönkålen.

6. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. När du tagit ut pizzan ur ugnen, toppa med de hackade valnötterna samt ringla lite honung över pizzan. Servera direkt.

Tips!

7. Har du ingen flytande honung hemma kan du ta fast honung som du kör i micron en kort stund för att få den flytande.

Recept: Sofia Carlberg
Foto: Hanna Rüter
Betyg
41 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

kantarellsås sked (2)
30 min

Kantarellsås

En supergod kantarellsås att servera till köttbiten, kycklingfilén, torskryggen eller det vegetariska alternativet!

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.