Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pizza med ädelost, päron och grönkål

En riktig favoritpizza! Kombinationen salt ädelost med sött päron är ljuvlig! Lägg till nötter och grönkål för textur och ringlad honung som pricken över i:et. Prova gärna med ett rosévin, dess fruktiga djup balanserar ostens sälta och päronets sötma.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

1 plåt pizza

Ingredienser:
pizzadeg till 1 plåt

Topping:
2 dl crème fraiche
1 Kvibille Ädelost
2 tunt skivade päron
100 g grovhackad grönkål
olivolja
ca 1 dl hackade valnötter
honung

Gör så här

1. Gör pizzadegen och låt jäsa eller använd färdig deg.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Skölj och grovhacka grönkålen. Lägg i en skål och massera den med olivolja en liten stund.

4. Skölj päronen och skiva dem tunt. Hacka valnötterna.

5. Kavla ut pizzadegen och bred ut crème fraiche i jämnt lager. Smula över ädelosten. Lägg ut päronen på pizzan och toppa sedan med grönkålen.

6. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. När du tagit ut pizzan ur ugnen, toppa med de hackade valnötterna samt ringla lite honung över pizzan. Servera direkt.

Tips!

7. Har du ingen flytande honung hemma kan du ta fast honung som du kör i micron en kort stund för att få den flytande.

Recept: Sofia Carlberg
Foto: Hanna Rüter
Betyg
51 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER