Cuvée Castelo Blanc de Blancs Brut
79 kr
Premiär för ett frisk bubbel med elegant smak och krispig fräschör
Pizza bianca är en vit pizza. Har du inte provat är det hög tid. På denna vita pizza samlas kryddig chorizo med söt lök och umamirik ost på ett täckte av syrlig crème fraîche. Det perfekta vinvalet blir ett mousserande vin från pizzans hemland Italien. Vinets aromatiska och fruktiga toner möter upp osten och löken samt balanserar korven medan vinets friskhet matchar den syrliga crème fraîchen.
Pizzadeg:
(räcker till en ugnsplåt)
10 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
ca 3 dl vetemjöl
ca 3 dl durummjöl
1 1/2 krm salt
Topping:
2 dl crème fraîche
150 g gruyèreost
300 g färsk chorizo
30 g bladspenat
100 g syltlök
flingsalt och svartpeppar
Till servering;
En god grönsallad
1. Smula ner jästen i en degbunke och hä
2. Häll i olja och mjölet och blanda 7
3. Tillsätt saltet och blanda i ytterligare 2 minuter. L
4. Värm ugnen till 230 C. Riv osten och skiva chorizon.
5. Bred ut crème fraîchen på pizzan och strö över osten. Lägg på spenatbladen, chorizon och syltlöken.
6. Ugnsbaka pizzan ca 20 minuter till en fin gratinerad yta.
7. Strö över lite flingsalt och peppra.
8. Servera pizzan med en god grönsallad.
79 kr
Premiär för ett frisk bubbel med elegant smak och krispig fräschör
Vad ska du egentligen välja för vin till din pizza? Vi reder ut smakerna och tipsar!
Pizzabullar fyllda med röd pesto eller en grön röra. Gott och enkelt tilltugg!