Alpha California
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
En burgare att testa även för den inbitne köttätaren. Till denna magiska portabelloburgare vill vi servera ett fruktigt rödvin. Fruktiga generösa viner som passar till burgarens alla pålägg.
Burgare:
4 stora portabellosvampar
1 msk ljus soja
1/2 msk risvinäger
1/2 msk flytande honung
1 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
1 ägg
1 dl rapsolja till stekning
Potatis:
800 g potatis
2 msk rapsolja
2 msk ljus soja
2 tsk socker, gärna rör- eller farinsocker
Till servering:
tunt skivad rödlök
hamburgerbröd
salladsblad
majonnäs, gärna smaksatt med gochujang
picklade gurkor
1. Klyfta potatisen och lägg i en bunke. Häll på olja, soja och socker. Rör om väl och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 30-40 minuter.
2.
3.
4.
Servera portabelloburgarna i hamburgerbröd med majonnäs, inlagd gurka, rödlöksringar och salladsblad samt den sojarostade potatisen.
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
En farligt god och riktigt lyxig hamburgare signerad Fredagskocken. Serveras med en fruktig cabernet sauvignon från Australien.