Selvarossa Riserva
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Ett riktigt lyxigt och smakrikt recept på favoriträtten hamburgare! Med härliga sälta och umami från gruyèreostcrèmen samt sötma från den karamelliserade löken och saftig fyllighet från köttet kan vi verkligen säga att denna hamburgare har allt. Välj ett kraftfullt rött i glaset.
Hamburgare
600 g grovmalen hamburgerfärs med minst 20 % fett
4 hamburgerbröd
1-2 tomater
40g ruccola
150g skivad bacon (gärna lite tjockare skivor)
salt och svartpeppar
Gruyèreostcrème
25g gruyèreost
125 g creme fraiche
2 msk finhackad gräslök
salt och svartpeppar
Karamelliserad lök
300g gul lök
olja, salt och strösocker
1. Forma bollar av färsen och ställ i kylen i ca 15 minuter.
2. Finriv gruyèreosten och blanda med crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
3. Skala, halvera och skiva löken. Stek sedan löken i olja ca 5 minuter under ständig omrörning tills den är helt mjuk och ordentligt brynt. Tillsätt en nypa salt och en nypa socker och stek vidare i ca 1 minut tills den är fint karamelliserad.
4. Knaperstek baconet och skiva tomaten.
5. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Lägg ner burgarna i pannan och pressa försiktigt med en hamburgerpress till önskad tjocklek (jag föredrar en ca 1 ½ cm tjockburgare, Har du ingen hamburgerpress kan du också använda dig av till exempel undersidan av en kastrull).
6. Salta och peppra hamburgarna och stek dem ca 2 minuter på varje sida eller till önskad stekgrad.
7. Rosta hamburgerbröden i en torr stekpanna på medelhög temperatur eller i brödrosten och montera ihop hamburgaren.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!