Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pulled pork-taco med tomatsalsa, avokado, korianderkräm och piementos de padron

En riktigt långkokt pulled pork slår ju aldrig fel. Inte tacos heller för den delen. När man slår ihop de två så kan det inte bli annat än perfektion! Dessa läckra tacos bjuder på en smakfest som heter duga med hemgjord tomatsalsa och korianderkräm. Tacosen är väldigt vinvänliga och till dem väljer vi ett kraftfullt rött vin som gör sig riktigt bra till den här smakrika rätten.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

Pulled pork (förbereds med fördel dagen före)
2 chipotle (rökt chilipeppar)
3 vitlöksklyftor
2 dl brun farin
1 ½ dl rödvinsvinäger
3 dl passerade tomater
1 hel fläskkarré a ca 1,7 kg
olja och salt

Koriandermajonnäs
1 tsk pressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
½ dl hackad koriander
¾ dl olivolja
¾ dl olja med neutral smak
2 krm salt

Tomatsalsa
350 g cocktailtomater
4 salladslökar
½ dl hackad koriander
1 tsk sambal oelek
2 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
salt

Piementos de padron
12-16 piementos de padron
olivolja och flingsalt

Till servering
4 avokado
2 krukor bladsallad
16-24 små tortillabröd

1. Finhacka chipotle och vitlök. Lägg ner hacket i en kastrull och fräs en minut på medelhög temperatur i lite olja. Häll ner resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter. Mixa till en slät sås.

2. Sätt ugnen på 115 C. Lägg karrén i en ugnsfast form. Salta den och vänd därefter runt den i 2 dl av såsen. Ugnsbaka i ca 6 timmar tills kärntemperaturen är 85 C och köttet går att dra isär. Vänd den ca var 30:e minut.

3. Låt köttet och svalna och plocka det därefter i små bitar. Smaka av köttet med stekskyn, den resterande såsen och salt. Värm upp det smaksatta och plockade fläsket före servering.

4. Lägg äggulor, citron, dijonsenap, koriander och en nypa salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en fin grön majonnäs.

5. Kvarta tomaterna och finstrimla salladslöken. Blanda samtliga ingredienser till salsan.

6. Stek piementosen på hög temperatur i olivolja, några minuter tills de har en fin rostad färg. Krydda de med flingsalt.

7. Tärna avokadon och duka fram alla goda saker så att gästerna själva får bygga ihop sina goda tacos.

 

Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st
Tillagningstid
7 tim

Vintips till maten

Taco Friday

Taco Friday

209 kr

Vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. 209 SEK för 3 liter!

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER