Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Revbensspjäll med coleslaw

Underbart goda revbensspjäll med lite nyskapande kryddning, serverade med en förenklad coleslaw som är uppiffad med äpplen och nötter. Servera gärna till ett glas pinot noir. Vinets fruktighet gifter sig väl med sötman i coleslawen och äpplet.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Revbensspjällen: 
2 kg revbensspjäll, t ex spareribs eller kamben
2 dl japansk soja
3 msk sesamolja
1-2 röda chilifrukter, strimlade eller hackade
1 tsk kanel
3/4 dl råsocker
3 vitlöksklyftor, finskurna
1 späd purjolök eller 3 salladslökar, strimlad
5 cm färsk ingefära, riven
3 dl kycklingbuljong
ev. 1/2 dl sesamfrön

Coleslaw:
cirka 500 g rödkål, fint strimlad
1 späd purjolök, fint strimlad
2 röda äpplen, i tunna klyftor
1 dl gräddfil eller matyoghurt
1 dl majonnäs
1-2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk spiskummin, gärna hel
salt
peppar
1 dl grovhackade valnötter

 

Gör så här

1. Skär isär revbenen i mindre bitar, släng bort onödiga fettbitar.

2. Blanda soja och sesamolja. Tillsätt chili, kanel, råsocker och vitlök. Rör runt tills det börjar lösa sig. Blanda ned tillsammans med purjo- eller salladslök (spara lite till dekor) och ingefära.

3. Häll upp alltsammans i en gryta. Tillsätt kycklingbuljong. Sjud revbenen sakta i en timme under lock eller tills köttet verkar mört.

4. Lyft försiktigt upp spjällen och lägg dem i en ugnsfast form. Koka ihop marinaden på stark värme till en simmig konsistens, pensla revbenen med lite av marinaden och strö eventuellt över sesamfrön. Hit kan du förbereda.

5. Blanda rödkål, purjolök och äpplen. Rör ihop gräddfil med majonnäs, 1 msk vinäger, senap, spiskummin, salt och peppar. Smaka av om du vill ha mer vinäger.

6. Blanda väl och låt gärna stå och dra till sig smak en stund före serveringen. Strö över nötterna.

7. Kör in spjällen i ugnen under grillelementet på 275 grader i 5-10 minuter eller tills de fått fin yta och färg. Pensla lite extra efter att du tagit ut dem ur ugnen. Strö över extra purjo- eller salladslök vid serveringen.

Recept: Liselotte Forslin
Betyg
13 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

jul vin
Ida Fürst bild

Julmatsrecept – 11 bästa julrecepten!

Här hittar du våra mest populära julmatsrecept - klassiska som nytänkande. Här hittar du juliga recept på fisk, kött och vegetarisk julmat, alla med skräddarsydda vintips såklart!

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER