Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut
159 kr
Ett elegant och friskt mousserande rosévin från den erkända tillverkaren Louis Bouillot i Bourgogne.
Äntligen är det jul igen! Vinterns gnistrande högtid som är fullspäckad med sociala sammanhang där vi möter nära och kära på juldrinkar, mingel och middagar med härlig julmat. Nedan har vi samlat våra allra bästa julmatsrecept. Här kan du hitta juliga recept på fisk, kött och vegetarisk julmat, alla med skräddarsydda vintips såklart!
Hela december är kantad av mysiga stämningsbyggande mingel och bjudningar som hjälper oss att komma i riktigt härlig julstämning. På mingelpartyn serveras ofta lättare tilltugg i juligt tema tillsammans med dryck. Grönkålschips, serranochips och rostade mandlar är tre salta julsnacks som du enkelt slänger ihop, som är både försvinnande goda och vackra att titta på. Servera till ett glas bubbel eller ett glas hemgjord vinglögg och låt minglet börja.
Läs receptet här!
Vill man ha lite matigare snacks till julminglet är snittar att föredra. Vi rekommenderar vårt recept med tre snittar till julminglet med smak av jul. I detta julrecept hittar du snittar med varmrökt laxröra, en matjessillrulle samt snittar med blåmögelost, rostad mandel och picklad lök. Magiskt goda smaker för en magisk högtid.
Läs receptet här!
Många av oss startar julen med en riktigt god julskinka, men hela skinkan brukar ju inte gå åt på julbordet. Vårt tips är att göra julskinkan tidigt i december så att du hinner njuta av dessa goda snittar med julskinka.
Läs receptet här!
Till glöggmyset som ofta utspelar sig på dagen under adventssöndagarna passar det kanske bättre med ett stadigare tilltugg. Vivas Tre juliga trekantsmackor smaksatta med julens godaste ingredienser lämnar ingen besviken eller hungrig. Servera dessa små mackor till hemgjord glögg! Hemgjord glögg är faktiskt riktigt enkelt och kul att göra själv. Här kan du också du också skräddarsy hur söt och kryddig du önskar den varma drycken.
Läs receptet på tre enkla trekantsmackor här!
Pssst, du hittar även receptet på Vivas hemgjorda vinglögg här!
En annan julsmörgås vi aldrig tröttnar på är en klassisk köttbullemacka med rödbetssallad. Till den här julfavoriten rekommenderar vi ett fylligt vin med kryddiga toner och generös frukt.
Läs receptet här
Julköttbullar är kanske varenda kottes favorit på julbordet? I Vivas julköttbullerecept kan du välja att steka eller tillaga köttbullarna i ugn. Till julköttbullar rekommenderar vi ett generöst rödvin med inbjudande frukt och kryddig smak.
Läs receptet här
Ett måste på julbordet för oss på Viva är sill! Självklart har vi recept på såväl snabba som vegetarisk sillar. Servera sillen till ett Alsacevin med liten restsötma eller till ett glas champagne. Läs mer om hur du kombinerar vin till sill här!
Läs receptet på vår vegetariska sill här!
Läs julreceptet på våra snabba sillar här!
På det dignade julmatsbordet finns det något för alla och även om julbordet framförallt består av av fisk, skaldjur och kötträtter finns det vegetarisk julmat som är ett måste på julbuffén, grönkål till exempel. En smarrig grönkålspaj hör minst sagt julen till!
Läs vårt julrecept här
För att inte tala om den krispiga och trendiga grönkålssalladen som är här för att stanna. Lika god som en egen nyttig rätt i vinter som en del av julbuffén. En fräsch rätt som bryter av allt kött och fett på julbordet. Servera dina grönkålsrecept till ett fruktigt vitt Alsacevin.
Läs julreceptet här
En annan vegetarisk favorit på julbordet är vår juliga coleslaw med smaker av rödkål, äpple och valnötter. En rätt som passar perfekt som den är, eller som tillbehör till julskinkan eller revbensspjällen.
Läs julreceptet här!
När vi lagar så mycket mat som vi gör under julen är det nästan omöjligt att inte få rester över. Som tur är kan listan göras lång med goda och festliga recept som är anpassade för just detta. Vårt favoritrecept är på rester av julskinka och grönkål som får nytt liv i form av en krämig risotto.
Läs receptet här
159 kr
Ett elegant och friskt mousserande rosévin från den erkända tillverkaren Louis Bouillot i Bourgogne.
59 kr
Friskt rosévin med smak av hallon, jordgubbar och persika. Svalkande till sallad, fisk och kyckling.
De perfekta snittarna till julminglet. Juliga aptitretare som är lätta att göra.
Knapriga snittar med julskinka och en krämig rödkålssallad med smak av äpple, dijon och rotselleri.
Krämig coleslaw med äpplen och valnötter. God till julskinka och revbensspjäll.
Den godaste smörgåsen och perfekta vinterlunchen.
Tre perfekta snacks till minglet eller bara som goda tilltugg till en drink eller bubbel: serranochips, grönkålschips och mandlar. Krispigt!
Kryddiga och goda julköttbullar som fått smak av kryddpeppar och senap är försvinnande goda.
En god rätt med julig touch som dessutom är klimatsmart. En sannerligen god jul.
En spännande grönkålssallad med många dimensioner!
Läcker grönkålspaj med smak av äpple, lök och ost. Servera gärna tillsammans med ett vin med rik frukt.