Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Ricottafylld tortelloni med kronärtskockor

Snabbt och gott med färdigköpta tortelloni eller lite mer lyxigt och rustikt med hemmagjorda. Du väljer själv efter ambitionsnivå. Servera med ett lättare fruktigt rödvin

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

500 g ricotta- och spenatfyllda tortelloni
1 burk (ca 240 g) kronärtskockshjärtan
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
Färsk timjan
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Parmesanost

Hemmagjord tortelloni
Deg
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl durum vetemjöl
3 ägg
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 krm salt
1 äggvita

Fyllning
250g ricotta
Skal från 1 citron
1 dl riven parmesanost

Gör så här

1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen (eller gör egen, se nedan). Häll av vattnet
och ringla över lite olja.

2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Dela kronärtskockshjärtan i klyftor. Fräs lök och vitlök i lite
olja i en stekpanna med hög kant.

3. Blanda i kronärtskockshjärtan och vitt vin. Låt puttra någon minut. Blanda i färsk timjan samt
den fyllda pastan. Riv över parmesanost, rör om försiktigt. Smaka av med salt och nymald
svartpeppar.

Servera tortellonin med riven parmesanost. Toppa gärna med färsk timjan.

Hemmagjord tortelloni

4. Blanda ihop vetemjöl och durumvetemjöl med salt, ägg, olja och vatten. Antingen för hand
eller i en matberedare. Arbeta ihop degen till en fast deg, ej klibbig men ej heller torr. Låt vila i
plastfolie ca 1 timme.

5. Mosa ricottan och blanda med riven parmesanost och skalet från 1 citron. Smaka av med lite
salt och nymald svartpeppar.

6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut degen tunt. Har du en pastamaskin kan du
använda den istället för att kavla själv. Kavlar du själv är det viktigt att vända degen kontinuerligt tills du har en 1-2 mm tunn deg.

7. Skär ut rundlar. Fördela ut en liten klick av ricottafyllningen på varje rundel. Pensla kanterna
med äggvita och vik ihop till önskad form. Koka i rejält saltat vatten några minuter. Gör sedan klart rätten enligt ovan instruktioner.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept