Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Snabbt och gott med färdigköpta tortelloni eller lite mer lyxigt och rustikt med hemmagjorda. Du väljer själv efter ambitionsnivå. Servera med ett lättare fruktigt rödvin
500 g ricotta- och spenatfyllda tortelloni
1 burk (ca 240 g) kronärtskockshjärtan
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
Färsk timjan
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Parmesanost
Hemmagjord tortelloni
Deg
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl durum vetemjöl
3 ägg
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 krm salt
1 äggvita
Fyllning
250g ricotta
Skal från 1 citron
1 dl riven parmesanost
1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen (eller gör egen, se nedan). Häll av vattnet
och ringla över lite olja.
2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Dela kronärtskockshjärtan i klyftor. Fräs lök och vitlök i lite
olja i en stekpanna med hög kant.
3. Blanda i kronärtskockshjärtan och vitt vin. Låt puttra någon minut. Blanda i färsk timjan samt
den fyllda pastan. Riv över parmesanost, rör om försiktigt. Smaka av med salt och nymald
svartpeppar.
Servera tortellonin med riven parmesanost. Toppa gärna med färsk timjan.
Hemmagjord tortelloni
4. Blanda ihop vetemjöl och durumvetemjöl med salt, ägg, olja och vatten. Antingen för hand
eller i en matberedare. Arbeta ihop degen till en fast deg, ej klibbig men ej heller torr. Låt vila i
plastfolie ca 1 timme.
5. Mosa ricottan och blanda med riven parmesanost och skalet från 1 citron. Smaka av med lite
salt och nymald svartpeppar.
6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut degen tunt. Har du en pastamaskin kan du
använda den istället för att kavla själv. Kavlar du själv är det viktigt att vända degen kontinuerligt tills du har en 1-2 mm tunn deg.
7. Skär ut rundlar. Fördela ut en liten klick av ricottafyllningen på varje rundel. Pensla kanterna
med äggvita och vik ihop till önskad form. Koka i rejält saltat vatten några minuter. Gör sedan klart rätten enligt ovan instruktioner.
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Smaklökarna jublar till den här favoriten där tillbehören gör rätten
Saftig fläskytterfilé i ugn, marinerad med vitlök och timjan, möter gyllene, rostade rotfrukter i denna smakrika ugnsrätt.