Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Rimmad torskrygg med ärtcremé och palsternacka

Ett fräscht och gott recept. Rimmad torsk ger en härlig fast konsistens och fin sälta, serveras här med pigg kall ärtcremé och ugnsrostad palsternacka vilket ger en god smakbrytning. Till den här rätten väljer vi ett friskt vitt vin med en syra som kan möta den citrondrivna ärtcrémen.

Vintips till receptet
109 kr

Ingredienser

500 g torskrygg
1 ½ msk salt
2 tsk socker
5 dl vatten
1 kg palsternacka
rapsolja
salt
peppar
1 msk flytande honung

Ärtcremé
600 g ärtor
1 kruka mynta
saft från ½ citron
3 msk rapsolja
flingsalt

Gör så här

1. Blanda salt, socker och vatten och rör så det löser sig.

2. Lägg fisken i saltlagen och låt stå minst 1 h i kylskåpet. Tina ärtorna till ärtcrémen.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela palsternackan på längden, lägg på en plåt och ringla över olja och honung. Rosta i ugnen ca 20 minuter eller tills de är mjuka. Salta/peppra.

4. Stek fisken i en panna med olja/smör tills innertemperaturen är 56 grader.

5. Mixa samman alla ingredienser till ärtcremén och servera tillsammans med torsk och palsternacka.

Recept: Elin Carleke
Foto: Hannah Kompanik
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Bergh Grüner Veltliner Organic

Bergh Grüner Veltliner Organic

109 kr

Aromatiskt, kryddigt, fruktigt – och samtidigt ekologiskt: Ett högklassiskt exklusivt premiumvin från ett av vinvärldens trendigaste...

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER