Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi 3000 ml
279 kr
Friskt, fräscht och fruktigt vin som passar fint till många av matbordets smaker.
Röding och svamp är en riktigt härlig kombination, och den här anrättningen med kapris och picklade rotgrönsaker är något alldeles extra. Till den här rätten vill vi dricka ett vitt vin med lätt aromatisk smak och fin frukt som går väl ihop med svampens umami, de picklade grönsakerna och kaprisens sälta.








4 rödingfiléer a ca 175 g
250 g svamp (gärna kantareller eller blandsvamp)
100 g smör
1/2 dl kapris, avhälld
salt och olivolja
dillpicklade rotsaker (görs med fördel dagen före)
1 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 tsk krossade dillfrön
1 dillstjälk
125 g morot
125 g palsternacka
125 g kålrot
salt
till servering;
kokt potatis
1. Skala rotgrönsakerna och skär i en-centimeters bitar. Blanda ättika, socker och vatten med dillfrön, dill och en nypa salt. Koka upp och lägg ner grönsakerna. Koka i 2 minuter och låt de därefter svalna i lagen. Häll bort lagen före servering.
2. Salta rödingfiléerna och värm en stekpanna till högsta temperatur. Stek rödingen med skinnsidan nedåt och stek i ca 3 minuter tills skinnet är krispigt. Vänd sedan på rödingen och stek den på köttsidan i ca 1 minut.
3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olivolja tills den har fått fin brynt färg. Lägg då ner smöret och stek vidare ett par minuter tills smöret blivit lätt brynt och doftar nötigt. Lägg ner kaprisen och dra av från plattan.
4. Lägg upp rödingfiléerna och toppa med svamp, smör och de picklade grönsakerna. Servera med kokt potatis.
279 kr
Friskt, fräscht och fruktigt vin som passar fint till många av matbordets smaker.
Lyxig röding med fantastisk sås!
Ugnsbakad torskrygg och sparris är en svårslagen kombination, speciellt när mötet sker via en krämig risotto.