Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Ugnsbakad torskrygg och sparris är en svårslagen kombination, speciellt när mötet sker via en krämig risotto. Även dill vill man ha med på ett hörn när det vankas fisk, och allt detta tillsammans utgör en riktigt fin smakharmoni! I glaset väljer vi ett krispigt och bärigt rosévin.
4 bitar torskrygg a 150 g
3 tomater
2 msk finhackad dill
salt, strösocker och olivolja
Sparrisrisotto
250 g sparris
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl arborio- eller carnaroliris
1 dl torrt vitt vin
6 dl kycklingbuljong (alt fisk el vegetarisk)
50+30 g parmesanost
olivolja, smör och salt
1. Dela och gröp ur innanmätet på tomaterna. Fintärna tomatköttet och marinera det med dillen samt en nypa socker och salt.
2. Värm ugnen till 125 C. och salta torsken. Lägg torsken i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Sätt igång risotton för att bli klar samtidigt med torsken.
3. Ugnsbaka sedan torsken ca 15-20 minuter tills kärntemperaturen är c:a 42 C.
4. Ansa sparrisen och skiva den i sneda centimetertjocka skivor.
5. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull. Häll i vinet och låt det koka i en minut. Tillsätt ca 2 dl av buljongen. Koka risotton på låg temperatur och rör om hela tiden. Späd vartefter med den resterande buljongen (tillsätt vatten om mer vätska skulle behövas).
6. Efter ca 15 minuter när riset börjat mjukna men fortfarande har en hård kärna, lägg då ner sparrisen och koka vidare. Riv under tiden parmesanosten. Tillsätt en liten klick smör och 50 g parmesanost efter ca 20-25 minuter när riskornen har ett lätt tuggmotstånd.
7. Lägg upp risotton på 4 tallrikar och toppa med torsken. Ringla över de marinerade tomaterna och lite god olivolja.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Lax tillsammans med ärtpesto och honung. En kanonkombination tillsammans med ett vitt vin
En risotto med smak av fänkål, chiliflakes, timjan och mozarella! Utmärkt med ett glas frisk och fruktigt italienskt vin.