Grande Nuit Sauvignon Blanc
79 kr
Krispigt och fräscht vitt franskt vin gjort på sauvignon blanc från Pays d´Oc.
En fräsch förrätt till midsommarmiddagen - perfekt nu när de första betorna kommer. I den här goda salladen möts sötman från betor med sältan och syran från krämig chevrèost i en tidlös kombination. I glaset väljer vi chevrèostens bäste vän nämligen sauvignon blanc. Vinet har en frisk syra som möter upp ostens syrliga toner och en generös fruktighet som passar bra till sältan. Vikets frukt speglar dessutom betornas lilla sötma.
500 g gula och röda betor
150 g mjuk chèvre utan skal, Chavroux
100 g mâche-sallad
2 msk rostade hasselnötskärnor
Olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar
Balsamico-vinägrett
2 msk balsamvinäger
2/3 dl olivolja
1 tsk honung
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och klyfta betorna och lägg dem var för sig på en bakpappersklädd plåt.
3. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen ca 20 minuter tills de är mjuka. Salta och peppra.
4. Lägg alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock och skaka kraftigt.
5. Blanda mâche-salladen och betorna för sig med lite av dressingen och fördela på tallrikar.
6. Bryt över osten, toppa med hasselnötterna och skeda över resten av dressingen.
7. Strö på lite flingsalt och dra några drag med pepparkvarnen.
79 kr
Krispigt och fräscht vitt franskt vin gjort på sauvignon blanc från Pays d´Oc.
Grand finale av vår midsommarmeny. I den här desserten samlas sommarens godaste smaker..
Självklart vill vi grilla på midsommaraftons kväll, kalv med sommarens primörer och parmesankräm blir en riktigt lyxig fullträff!