Ruppertsberger Imperial Organic
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
Rieslingviner passar generellt mycket bra till fisk och skaldjursrätter, gärna med syrliga eller feta inslag som optimeras med den klassiska syran i Rieslingviner. Salmalax med råmarinerade betor, dillkräm och rågkrutonger är en läcker förrätt signerad fredagskocken Mattias Larsson, en perfekt matchning till ett fruktigt och aromatiskt vitt vin. Salmalax är en skinn och benfri norsk odlad lax av hög kvalitet. Den finns i välsorterade livsmedelsaffärer men naturligtvis går det också bra att köpa fin lax hos din fiskhandlare också.
200 g Salmalax
Betor:
100 g polkabetor, eller gul-eller rödbetor
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
salt
Dillkräm:
2 st äggulor
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
1 1/2 dl rapsolja
1 krm salt
Rågkrutonger:
1 bit mörkt rågbröd
olivolja
Till servering:
salt och dill
Dillkräm: 1.
Rågkrutonger: 2.
Betorna: 3.
Laxen: 4.
5.
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
Vid sidan om nöjet att fiska makrillen så är det ju en fantastiskt god fisk att äta också. Doppa den pinfärsk i min umamisås och sluka direkt/ Petter Alexis Askergren
Våren och sommaren är verkligen bufféernas tid och här matiga och goda salladen med lax och frukt slänger du lätt ihop.