Salsicciafärssås med rostad salvia, tomatsallad och tagliatelle
En riktigt smakrik köttfärssås på salsicciafärs och brynt färsk salvia. En variant av köttfärssås som sätter sprätt på smaklökarna. Servera tiIlsammans med pasta, riven pecorinoost och ett glas smakrikt rödvin så når rätten nästa nivå! Superenkelt, men oh så gott! Till pasta väljer vi ett fylligt och kraftfullt rött vin med fruktiga toner.
Ingredienser
1. Koka upp vatten till pastan och koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2. Finhacka vitlöken och gullöken. Stek på låg värme tills löken börjar svettas.
3. Drag bort skinnet från korven (om du har köpt korv) och smula ned färsen i pannan tillsammans med löken. Stek i ca 5 minuter.
4. Tillsätt tomater och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Brynt Salvia
6. Plocka salviablad från en planta.
7. Lägg smöret i en liten kastrull och låt det smälta. Lägg i salviabladen.
8. Låt smöret brynas tillsammans med salviabladet tills att smöret är ljusbrunt och salviabladen krispiga.
Servering
9. Blanda pastan med salsicciasåsen och toppa med pecorinoost och brynta salviablad.
10. Servera med klyftade tomaterna och lägg i en skål. Pressa över citron och dra ett par drag med peppar- och saltkvarnen.