Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
En enkel, frasig och krämig smördegstarte med vispad feta och morot smaksatt med dill- och korianderfrö. Ett riktigt gott tillbehör till kräftorna! Till tarten kan du servera ett vitt eller rosévin med fruktig karaktär och frisk syra som möter upp syran i den vispade och krämiga fetaosten. Vinets frukt möter upp de något söta morötterna på ett förträffligt sätt.
250 g smördeg, rektangulär
300 g späda morötter
2 tsk dillfrö
1 korianderfrö (alt mald)
150 g fetaost
250 g mascarpone
ev ett par msk mjölk till spädning
lite aleppo-peppar eller chiliflakes
olivolja
1 klyfta citron
flingsalt och nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175°/200° varmluft.
2. Tvätta morötterna och förväll dem 8-10 minuter i lättsaltat vatten.
3. Låt de rinna av och skär dem i två delar på längden.
4. Rosta dill- och korianderfrö på medelvärme i en panna ett par minuter tills de knäpper i dem. Låt de svalna och mortla dem sedan mycket lätt.
5. Smula fetan fint.
6. Vispa upp mascarponenen lätt med elvisp och blanda i fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
7. Rulla ut degen med det medföljande bakpappret och vik upp en kant runtom, ca 1 cm bred.
8. Bred ut fetakrämen ovanpå. Känns den för tjock kan du röra i lite mjölk.
9. Fördela morötterna på krämen och strö över kryddorna.
10. Ringla över lite olja och grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen.
11. Ta ut och ringla på lite mer olja och kläm över lite citron.
12. Låt tarten svalna ca 15-20 minuter innan du klipper bitar av den.
Tips! Helt korianderfrö har en fin citruston, helt olik den färska örten. Du hittar fröna i butiker med sortiment från Mellanöstern. I vanlig butik hittar du garanterat den malda sorten!
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
115 kr
Ett ekologiskt smakrikt vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace. Pinot Gris är en av Sveriges mest populära vinstilar.
117 kr
Vinet har en stor, blommig, typisk rieslingdoft. Det är ett torrt och balanserad vin med en frisk syra, en blommig och fruktig karaktär.
Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!
Ett supersmart och gott allt-i-ett recept där krämig fetaost får stå i fokus.