Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Sommarsallad med kyckling och getost

Kyckling, fräscha grönsaker och getost blir en ljuvlig kombo tillsammans med rostade hasselnötter och ett litet glas fruktigt rosévin med frisk syra! Rosévin och sallad är bästa kompisar. Vinets fruktiga karaktär dämpar beskan vi kan hitta i sallad. Rosévinets struktur går också mycket fint ihop med kycklingköttet och vinets fräscha syra harmoniserar med den syrliga getosten.

Vintips till receptet
179 kr

Ingredienser

4 kycklingfiléer
200 g blandad sallad
2 äpple
1 zucchini
150 g småtomater
150 g getost
100 g hasselnötter
4 portioner matvete

Dressing
3 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bry kycklingfiléerna 3 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 20 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på ca 70°C.

2. Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen.

3. Skiva äpple och zucchini tunt. Dela småtomaterna. Blanda i en skål tillsammans med grönsalladen.

4. Blanda ihop alla delar till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Blanda i det kokta matvetet.

5. Rosta hasselnötterna i en torr panna några minuter och hacka dem sedan grovt.

6. Servera salladen med kyckling, hasselnötter och getost.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till receptet

Il Barone Rosé

Il Barone Rosé

179 kr

Il Barone Rosé gjort på de smakrika druvorna Garnacha och Tempranillo som är klassiska druvor i...

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler recept

recept Caesarsallad
20 min

Ceasarsallad

Gör så här Servera caesarsalladen med krispig bacon och brödkrutonger. Toppa gärna med kapris och färsk...

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.