Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Kyckling, fräscha grönsaker och getost blir en ljuvlig kombo tillsammans med rostade hasselnötter och ett litet glas fruktigt vin med frisk syra! Fruktigt vin och sallad är bästa kompisar. Vinets fruktiga karaktär dämpar beskan vi kan hitta i sallad. Vinets struktur går också mycket fint ihop med den lätta rätten och vinets fräscha syra harmoniserar med den syrliga getosten.
4 kycklingfiléer
200 g blandad sallad
2 äpple
1 zucchini
150 g småtomater
150 g getost
100 g hasselnötter
4 portioner matvete
Dressing
3 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bry kycklingfiléerna 3 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 20 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på ca 70°C.
2. Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen.
3. Skiva äpple och zucchini tunt. Dela småtomaterna. Blanda i en skål tillsammans med grönsalladen.
4. Blanda ihop alla delar till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Blanda i det kokta matvetet.
5. Rosta hasselnötterna i en torr panna några minuter och hacka dem sedan grovt.
6. Servera salladen med kyckling, hasselnötter och getost.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Matig och god sallad!