Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Sommarsallad med kyckling och getost

Kyckling, fräscha grönsaker och getost blir en ljuvlig kombo tillsammans med rostade hasselnötter och ett litet glas fruktigt vin med frisk syra! Fruktigt vin och sallad är bästa kompisar. Vinets fruktiga karaktär dämpar beskan vi kan hitta i sallad. Vinets struktur går också mycket fint ihop med den lätta rätten och vinets fräscha syra harmoniserar med den syrliga getosten.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 kycklingfiléer
200 g blandad sallad
2 äpple
1 zucchini
150 g småtomater
150 g getost
100 g hasselnötter
4 portioner matvete

Dressing
3 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bry kycklingfiléerna 3 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 20 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på ca 70°C.

2. Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen.

3. Skiva äpple och zucchini tunt. Dela småtomaterna. Blanda i en skål tillsammans med grönsalladen.

4. Blanda ihop alla delar till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Blanda i det kokta matvetet.

5. Rosta hasselnötterna i en torr panna några minuter och hacka dem sedan grovt.

6. Servera salladen med kyckling, hasselnötter och getost.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER