Lunadoro Rosso di Montepulciano
99 kr
Fruktigt och kryddigt rött från Toscana - vunnit silvermedalj på Dryckeslistan.se
Uppgradera dina tacos och servera dessa goda Texas fajitas med marinerat nötkött och läcker tomatsalsa. Servera till ett krispigt vitt som balanserar rättens hetta - eller ett kryddigt rött.
600 g nötkött
3 paprikor
1 stor gul lök
8 tortillabröd
Marinad
1/2 dl raps- eller olivolja
2 lime (saften)
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1/2 dl inlagda jalapeno, finhackad
1 tsk havssalt
1 tsk nymald svartpeppar
Tomatsalsa
3 tomater
1 rödlök
1 lime (saft och skal)
2 msk olivolja
ev. finhackad inlagd jalapeno
Färsk koriander
1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i en påse och häll över marinaden. Låt
marinera 2-5 timmar, beroende på hur mycket tid du har.
2. Tomatsalsan: Finhacka tomat och rödlök. Blanda med saft och skal från en lime samt olivolja.
smaka av med finhackad inlagd jalapeño för hetta samt hackad färsk koriander.
3. Strimla lök och paprika. Stek mjukt i olja.
4. Strimla köttet i tunna skivor. Stek i omgångar i en het grillpanna, lägg åt sidan och låt vila i några minuter.
5. Värm tortillabrödet och servera sedan med det strimlade köttet, paprika och lök. Toppa med tomatsalsan.
Tips!
6. Det är också gott att servera crème fraiche, avokado och rostad majs till dessa fajitas.
99 kr
Fruktigt och kryddigt rött från Toscana - vunnit silvermedalj på Dryckeslistan.se