Château Pierre de Montignac
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
En klassisk vardagsfavorit i de flesta hushållen är allas våra älskade pannbiffar. I detta recept framtaget av stjärnkocken Tina Nordström serveras biffarna med en krämig champinjonsås och gaffelmosad potatis. Gott, snabbt, enkelt och perfekt att avnjuta till ett glas nyanserat rött!
Biffar
1 skiva mjukt vitt bröd
1 skalad gul lök
1 1⁄2 dl mjölk
1 ägg
1 msk grov senap
1 dl bostongurka
2 tsk worcestershiresås
1 tsk salt
800 g blandfärs
smör, matolja och nymalen svartpeppar
Sås
250 g champinjoner
1⁄2 skalad gul lök
1 skalad vitlöksklyfta
1 knippe persilja
2 msk neutral matolja
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
ev smör, salt och nymalen svartpeppar
Kokt potatis till servering
Ok, nu kör vi!
1. Rafsa bort kanterna på brödet och finhacka löken.
2. Lägg brödet i en bunke och häll på lök, mjölk, ägg, senap, bostongurka, worcestershiresås, salt och peppar. Låt brödet ”sågga in”, dvs bli mjukt.
3. Tillsätt färsen och blanda. Låt gärna smakerna bli BFF 10 minuter innan du formar smeten till biffar
4. Stek ett par minuter på varje sida i smör och olja. Håll biffarna varma under lock.
5. Dela champinjonerna i kvartar. Finhacka lök och vitlök, hacka persiljan.
6. Värm oljan i en kastrull och sautera lök, vitlök och champinjoner en stund.
7. Häll i grädde och mjölk och koka ihop till en simmig och krämig sås. Smaksätt med salt och peppar.
8. Vispa gärna ner en klick smör om du vill runda av såsen och vänd till sist ner persiljan.
9. Servera med kokt potatis som gaffelmosas (tack för uttrycket Stefan Ekengren) med en klick smör och pannbiffarna såklart!
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
Lyxig och rustik helgmiddag.
Smaklökarna jublar till den här favoriten där tillbehören gör rätten