Periquita White
239 kr
Guldvinnande fynd! Friskt och ungdomligt med smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
En underbar torskrätt som passar eminent till ett glas krispigt och fruktigt vitt.
Snabbpicklade rödlökar:
16 små röda steklökar (cirka 125g)
2 dl vatten
1 dl röd balsamvinäger
0,5 dl strösocker
1 msk salt
Smörslungad potatis:
700g småpotatis
25g smör
salt
Torskrygg:
4 styckfrysta torskryggsfiléer
salt, svartpeppar
Limehollandaise:
1 burk hollandaisesås
(el hemmagjord)
1 lime
1. Blötlägg de små steklökarna i varmt vatten ett par minuter så är de lättare att skala.
2. Koka upp vatten och ha i balsamvinäger, strösocker och salt.
3. Skala lökarna och ha ner dem i vattnet. Låt sjuda i cirka 5 minuter och låt sedan lökarna svalna i lagen.
4. Gnugga potatisen ren och koka den i saltat vatten till den mjuknat – cirka 15 minuter.
5. Slå av vattnet och ringla över smör och salta. Sätt på locket på och skaka runt potatisen.
6. Tina torskryggsfiléerna och stek dem sedan med smör, salt och peppar.
7. Blanda hollandaisen – köpt eller hemmagjord – med saften från en lime.
8. Servera med småbladssallad, exempelvis ruccola eller machésallad.
239 kr
Guldvinnande fynd! Friskt och ungdomligt med smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Den perfekta helgrätten med eleganta smaker från smakrik kantarell, knaprig bacon och silkeslen hälleflundra.