Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Ugnsbakad torsk med purjolök och grönkål som vi toppar med knaperstekt bacon och serverar med kokt potatis. En fräsch och lätt fiskrätt där den söta löken möter det salta baconet i en underbar kombination. Ett lättare bärigt rött vin av druvan pinot noir med snälla tanniner är gott till.
4 bitar torskrygg
1 purjolök
100 g grönkål
150 g bacon
Smör
potatis
1. Sätt ugnen på 175°C. Skala potatisen och koka.
2. Lägg torsbitarna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
3. Strimla purjolöken. Skär bort stammen från grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Strimla baconet. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek purjolöken mjuk. Blanda i grönkålen och stek på låg värme några minuter.
4. Ta ut fisken och toppa den med purjolöks- och grönkålsfräset. Ställ in ytterligare 5 minuter i ugnen. Knaperstekt baconet.
5. Servera torsken med knaperstekt bacon och kokt potatis.
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Ett underbart recept på grillade räkor där heta och rökiga kryddor serveras med en underbar och len aioli.
Lax med primörsallad och hemslagen hollandaisesås - en sann vårlyx som vi serverar under solens vårens härliga soldagar.