Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ugnsbakad torsk med purjolök och grönkål

Ugnsbakad torsk med purjolök och grönkål som vi toppar med knaperstekt bacon och serverar med kokt potatis. En fräsch och lätt fiskrätt där den söta löken möter det salta baconet i en underbar kombination. Ett lättare bärigt rött vin av druvan pinot noir med snälla tanniner är gott till.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 bitar torskrygg
1 purjolök
100 g grönkål
150 g bacon
Smör
potatis

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Skala potatisen och koka.

2. Lägg torsbitarna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.

3. Strimla purjolöken. Skär bort stammen från grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Strimla baconet. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek purjolöken mjuk. Blanda i grönkålen och stek på låg värme några minuter.

4. Ta ut fisken och toppa den med purjolöks- och grönkålsfräset. Ställ in ytterligare 5 minuter i ugnen. Knaperstekt baconet.

5. Servera torsken med knaperstekt bacon och kokt potatis.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER