Alma Portuguesa box
229 kr
Ett fruktigt rött vin med inslag av jordgubbar, plommon och choklad. "Superfynd!"
Vad händer när soltorkade tomater, fetaost och basilika möts? Magi händer! Detta förtrollande goda recept på enkla pizzabullar med en fyllning från en annan värld får smaklökarna att dansa till toner av salt, sött och syrligt. Dessutom helt vegetariskt. Kan det bli bättre? Perfekt recept för picknicken, stranden och buffén!
Pizzadeg (men 2 färdigköpta går utmärkt!)
3 dl fingervarmt vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
en burk soltorkade tomater i olja
1 fetaost (50g)
1/2 kruka färsk basilika
salt och peppar
Pensling
1 ägg
1. Smula ner jästen och låt den lösas upp i en bunke med fingervarmt vatten. Tillsätt rapsolja och salt. Rör sedan ned vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en deg. knåda degen och låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel som är ½–1 cm tjock, men är din färdiga pizzadeg rund så går det bra det med.
3. Mixa basilikan och soltorkade tomaterna (häll inte ut oljan, den ska med!). Bred ut röran på pizzaplattorna och smula över fetaosten. Salta och peppra.
4. Rulla ihop degplattorna från långsidan till en lång orm.
5. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda, precis som när du gör kanelbullar.
6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper (du behöver inte lägga dem i bullformar, men det skadar inte för snygghetens skull). Låt dem jäsa i 20–30 min (om du gjort egen deg).
7. Vispa ihop ett ägg och pensla bullarna. Grädda i ugnen i 8-10 minuter på 250 grader.
8. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Lägg sedan i fryspåsar, frys in och ta fram när ni ska till picknicken eller stranden!
229 kr
Ett fruktigt rött vin med inslag av jordgubbar, plommon och choklad. "Superfynd!"
En modern twist på adventsminglet - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.
Finns det något godare att servera som mingelmat? Här är ett grundrecept på pinsa-degen.