Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vit chokladmousse med passionsfrukt och rostad kokos

Enkel dessert som går fort att laga men bör stå ca 5 timmar i kylen. Söt vit chokladmousse som bryts av med frisk lime och passionfrukt i en försvinnande god kombination! I glaset väljer vi ett fruktigt och fräscht pärlande vin som matchar den krämiga dessertens struktur med en frisk syra som balanserar de syrliga limetonerna.

Ingredienser

Chokladmousse
250 g vit bakchoklad
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
2 krm vaniljessens, alt vaniljpulver
1 lime, rivet skal

Topping
4 passionsfrukter
½ dl kokosflagor
1 lime, klyftor

Gör så här  

1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite och vispa sedan ihop det med crème fraichen tills allt är slätt.

2. Vispa grädden ganska hårt och vänd i den tillsammans med vaniljen och limeskalet.

3. Kyl blandningen i minst 5 timmar eller över natten. Antingen direkt i glas med plast över eller i spritspåse med tyll isatt så kan du spritsa ut moussen vid servering.

4. Vid servering, dela passionsfrukterna och skeda över innehållet.

5. Rosta kokosen snabbt på medelvärme i en panna och toppa med den. Dekorera med en limeklyfta.

Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

bigg tagliata två tallrikar saftigt, grillat nötkött tunt uppskuret på en bädd av rucola och toppa med söt (1)
30 min

Biff tagliata

Biff tagliata - denna italienska klassiker som går i ett nafs att laga.

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER