Monte Santi Fruttisecco Peach
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Enkel dessert som går fort att laga men bör stå ca 5 timmar i kylen. Söt vit chokladmousse som bryts av med frisk lime och passionfrukt i en försvinnande god kombination! I glaset väljer vi ett fruktigt och fräscht pärlande vin som matchar den krämiga dessertens struktur med en frisk syra som balanserar de syrliga limetonerna.
Chokladmousse
250 g vit bakchoklad
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
2 krm vaniljessens, alt vaniljpulver
1 lime, rivet skal
Topping
4 passionsfrukter
½ dl kokosflagor
1 lime, klyftor
1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite och vispa sedan ihop det med crème fraichen tills allt är slätt.
2. Vispa grädden ganska hårt och vänd i den tillsammans med vaniljen och limeskalet.
3. Kyl blandningen i minst 5 timmar eller över natten. Antingen direkt i glas med plast över eller i spritspåse med tyll isatt så kan du spritsa ut moussen vid servering.
4. Vid servering, dela passionsfrukterna och skeda över innehållet.
5. Rosta kokosen snabbt på medelvärme i en panna och toppa med den. Dekorera med en limeklyfta.
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Bubblet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt.