Louis Bouillot Les Lavots Grand Terroirs, 2017
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
Finns det något festligare än att avsluta en hejdundrande middag med ett glas bubbel? Här har vi samlat våra godaste och festligaste desserter som passar utmärkt till mousserande vin. Vi vågar lova att dom läckra efterrätterna kommer att sätta pricken över i:et på din middag!
Här är vårt bästa vintips just nu:
En underbart god dessert med syrliga hjortron och getost som möter söt kola och vit choklad. Denna cheescake lämnar ingen besviken! Servera till ett glas fruktigt bubbel med frisk syra som kan möta upp både friskheten från hjortron och getost samt med en fruktighet som går ihop med kakans söta komponenter. Till cheescake-receptet!
Mousse + bubbel = sant. Den lena moussens munkänsla går fint ihop med dom små bubblorna i vinet. Vinets friska syra speglar dessertens syrliga citrontoner. Till citronmousse-receptet!
I den här festliga efterrätten får vinet ta plats som en av ingredienserna. Hemgjord flädersorbet får simma runt i fruktigt mousserande vin i en läskande och god dessert. Till flädersorbet-receptet!
Även här får vinet ta plats i desserten. Ett bra val för dig som föredrar rosa bubblor! Till hallonsorbet- receptet!
Kanske den lättaste av alla våra efterrätter. Här slevar du upp färdig sorbet och toppar med vodka, olivolja och bubbel. En italiensk klassiker och ett värdigt avslut på en riktigt god middag. Till scroppino-receptet!
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
För att tävla: Börja prenumerera på Viva Vin & mats nyhetsbrev genom att fylla i formuläret...
Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!