Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Midsommarmat att bjuda på

Årets ljusaste dygn och sommarens största högtid är äntligen här igen. Nu sprakar naturen av färgglada blommor och luften doftar sommar. Till midsommarfirandet är det många som traditionsenligt serverar samma rätter år efter år, men visst är det roligt att överraska gästerna med några nya islag på buffén? Här kommer tre rykande färska recept med traditionella smaker i ny tappning. Dessutom är alla tre recepten framtagna för att servera som plockrätter till mousserande vin! 

Kryddig laxröra med ägg, prästost, gräslök och dill

En lättlagad röra som är underbart god att servera på knäckebröd i små bitar som en del av buffén. Den smakrika röran passar fint ihop med ett elegant och friskt bubbel som lättar upp den fylliga och krämiga röran. Till recept på kryddig laxröra!

Kryddig laxröra med ägg, prästost, gräslök och dill

Sparrisröra på pumpernickel

Till denna vegetariska midsommarrätt med sparris, ägg, majonnäs och citron kommer det mousserande vinet till sin rätt. Den goda sparrisrörans friska citrontoner riktigt gifter sig med vinet fräschör. Till vegetarisk midsommarmat med sparris.

midsommar sparris

Gruyereostpaj med löjrom, smetana, rödlök och gräslök

En smakrik ostpaj toppad med havets guld! Den här munsbiten är det nästan omöjligt att bara ta en av. Vinets mineral går fint ihop med löjrommen på toppen medan vinets friskhet ger en angenäm kontrast till den ostiga pajen. Dessutom är pajen utmärkt att laga till många då du tillagar den i långpanna och skär ut snygga portionsbitar. Till recept på ostpaj i långpanna!

Gruyereostpaj med löjrom, smetana, rödlök och gräslök

Vintips

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar