Bergh Riesling
119 kr
Framgångssagan med de kvalitativa vinerna från Bergh fortsätter. Bergh Riesling är gjort på en av vinvärldens...
Österrike, ett otroligt kvalitetsmedvetet och dynamiskt vinland i hjärtat av Europa. Det kontinentala, svala klimatet ger torra, aromatiska viner som ständigt ökar i popularitet och Österrike har onekligen, med all rätt, skapat sig ett namn som ett vinland att ha koll på. Nedan har vi listat 3 österrikiska viner vi varmt rekommenderar, med perfekta tips på matchande recept med samma ursprung!
En fläskschnitzel är ju kanske den första rätten man tänker på när det pratas om mat från Österrike och den delen av Europa. Schnitzel är omåttligt populärt även här i Sverige, en snabblagad rätt som kan bli ett roligare inslag även som vardagsmiddag. Till detta rekommenderar vi Bergh Pinot Noir. Rättens kryddning och ostens umami möts upp vinets bäriga, aromatiska smak.
En riktig klassiker i trakterna runt Österrike är choucroute garnie, som enligt tradition består av surkål och korv men även annat gott får ibland utrymme på tallriken. Rätten är mättande och smakerna rena, här får råvarorna glänsa. Till detta rekommenderar vi Bergh Riesling. Vinets höga syra och aromatiska toner passar perfekt till den syrliga kålen och möter den umamirika smaken från rättens kött och buljong.
Krämig ostfondue, en härlig alpklassiker som värmer gott och passar utmärkt en mysig kväll framför brasan eller vid middagsbordet. Till denna serverar vi ett fruktigt och friskt österrikiskt vin, högklassiga Bergh Grüner Veltliner som är gjord på landets tjusiga nationaldruva. Vinet bjuder på en frisk syra som blir en supergod kontrast till den krämiga osten, och rättens sälta gifter sig med vinets fruktighet.
119 kr
Framgångssagan med de kvalitativa vinerna från Bergh fortsätter. Bergh Riesling är gjort på en av vinvärldens...
109 kr
Aromatiskt, kryddigt, fruktigt – och samtidigt ekologiskt: Ett högklassiskt exklusivt premiumvin från ett av vinvärldens trendigaste...
En Alsaceklassiker med fläsksida, surkål och korv!
Ostfondue låter riktigt avancerat men det går att fixa hemma riktigt enkelt!