Biecher Pinot Gris Reserve
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
En Alsaceklassiker med fläsksida, surkål och korv. En mättande rätt med rena smaker där råvarorna får glänsa. Vi serverar detta traditionsenligt till ett vitt pinot gris vin från alsace med hög syra och aromatiska toner som möter upp den syrliga kålen och gifter sig med rättens umamirika smak från buljong och kött. Vi väljer medelfylligt och lent vin som matchar rättens struktur och munkänsla.
Fläsksida
500 g sidfläsk i bit (rå)
salt och timjan
Surkål
1 lök
75 g bacon i bit
25 g smör
350 g surkål
2 dl buljong (från fläsket)
Persiljelök
150 g gul lök
3/4 dl grovhackad bladpersilja
smör och salt
Till servering
400 g valfria korvar
Kokt potatis
1. Lägg sidfläsket i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt och ett par timjankvistar (alt en nypa torkad timjan). Sjud under lock i ca 3 timmar, tills fläsket är mört.
2. Lyft ur fläsket och låt det svalna (spar buljongen för att smaksätta surkålen).
3. Skär därefter fläsket i 1 centimeter tjocka skivor.
4. Precis innan servering, värm en panna till högsta temperatur och stek sidfläsket i ca 1 minut på varje sida.
5. Hacka löken och fintärna baconet.
6. Fräs bacon och lök på medeltemperatur i ett par minuter i smöret.
7. Häll över surkål och buljong i bacon-lökblandningen.
8. Koka sakta i ca 30 minuter. Smaka ev. av med salt.
9. Skala, halvera och skiva löken.
10. Fräs löken i en kastrull på medelhög temperatur i en rejäl smörklick i ca 5 minuter, tills den är mjuk och söt.
11. Smaka av med salt och blanda ner persiljan precis före servering.
12. Tillaga korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
13. Lägg upp surkål, fläsk, korv och persiljelök. Servera gärna med ett par kokta potatisar.
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
Ostfondue låter riktigt avancerat men det går att fixa hemma riktigt enkelt!