Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Påskmeny – citrussallad och lammstek

Årets färggladaste högtid? Storhelgen till ära har vi tagit fram en underbart läcker meny där traditionella smaker och råvaror som lax och lamm får möta nya spännande toner som citrussallad och färskostfyllning. Fira, laga och njut!

Förrätt: Sallad på blodapelsin, avokado och rökt lax

Sallad på blodapelsin, avokado och rökt lax -vitt

Kallrökt lax hör hemma på påskbordet och den här nya och kombinationen med apelsinsallad vågar vi lova får dina smaklökar att dansa. I glaset väljer vi en len och fräsch riesling som speglar laxens struktur och möter upp citrussalladens friskhet.

Till receptet >>

Varmrätt: Örtfylld lammstek med rödvinssås och ljummen spenatsallad

Örtfylld lammstek med rödvinssås och ljummen spenatsallad

Till varmrätt är det givetsvis lamm som bjuds. I det här goda, goda receptet blir lammet extra mört och saftigt tack vare sin fyllning på smakrik mjukostfyllning.

Till receptet>>

Till lamm passar en mjuk och bärig pinot noir utmärkt. Vi rekommenderar:

Dessert: Vit chokladmousse med passionsfrukt och rostad kokos

Vit chokladmousse med passionsfrukt och rostad kokos

Kronan på verket denna påskafton blir en försvinnande god vit chokladmousse med smak av lime, passionsfrukt och kokos. En värdig avslutning på en riktig brakmiddag!

Till receptet >>

I glaset väljer vi en bubblande nyhet på bruk med en frisk syra som möter upp syrliga toner från citron och lime, med en härlig mousse som gifter sig med dessertens struktur.

Vintips

Du kanske också gillar

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)
Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER