Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett
89 kr
Vinet är knappt halvtorrt med en krispig syra och påtaglig rieslingkaraktär med citrusfrukt. Lång, intensiv och aromatisk eftersmak med inslag av mineral.
En riktig fullträff till förrätt. Här möter traditionell lax nya spännande smaker i en riktig färg och smakexplosion. Misomajonnäsen till de krispiga, sötsalta solrosfröna är pricken över i:et. I glaset väljer vi en smakrik riesling som med sin lena kropp möter upp laxens struktur. Rieslingdruvans aromatiska toner riktigt gifter sig med umamitonerna vi hittar i både misomajonnäs och lax medan vinets fina syra möter upp och balanserar blodapelsinens friskhet.
Sallad
4-6 blodapelsiner beroende på storlek
2 avokado
200 g kallrökt lax
Misomajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk ljus miso
1 krm aleppopeppar* eller 1/2 krm chiliflakes
Sojarostade solrosfrön
1/2 dl solrosfrö
2 tsk rapsolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk honung
1. Börja med att rosta solrosfröna i lite olja i en panna på medelvärme ett par minuter tills det knäpper i dem och de får lite färg.
2. Tillsätt soja och honung och rör om. Lägg upp på ett fat för att kallna.
3. Skär bort skalen och de vita hinnorna från apelsinerna och skiva dem i tunna skivor.
4. Dela, kärna ur och skiva avokadorna.
5. Rör ihop majonnäs och miso med lite aleppopeppar eller chiliflakes.
6. Arrangera apelsin- och avokadoskivorna med laxen på fina tallrikar. Lägg på en klick misomajonnäs och strö över lite solrosfrön och bjud resten till.
*Aleppopeppar eller pul biber som den också kallas är en mild, lite söt chilisort som fått sitt namn efter staden Aleppo i Syrien. Den har en mild och lite russinliknade smak. Finns i välsorterade butiker samt nätbutiker specialiserade på kryddor. En favorit!
89 kr
Vinet är knappt halvtorrt med en krispig syra och påtaglig rieslingkaraktär med citrusfrukt. Lång, intensiv och aromatisk eftersmak med inslag av mineral.
En underbar förrätt i sällskap med en krispig riesling.
Årets läckra påskmeny!