Petite Belle Sparkling Brut
99 kr
Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.
Små munsbitar som passar perfekt till fördrink, buffé eller som en lyxig start på en middag. Går att förbereda i god tid och passar perfekt till ett glas friskt och aromatiskt mousserade vin. Vinets pigga bubblor rensar gommen mellan tuggorna.








Lyxiga laxrullar med pepparrotsfärskost
200 g kallrökt lax i skivor
200 g färskost
1 msk riven färsk pepparrot (eller mer efter smak)
2 msk finhackad gräslök + extra till topping
2 msk finhackad salladslök + extra till topping
svartpeppar
Briekräm med prosciutto och päron
150 g brieost, rumstempererad
1 msk crème fraîche
1 tsk honung
12 små skivor surdegsbröd
6 skivor prosciutto, delade på mitten
1 päron, skivat
svartpeppar
Brända fikon med chèvre
6 färska fikon, halverade
100 g chèvre
1–2 msk råsocker
12 skivor baguette eller små crostini
smör till stekning (om brödet ska stekas)
Lyxiga laxrullar med pepparrotsfärskost – 20 bitar
1. Blanda färskost med pepparrot, gräslök, salladslök & lite svartpeppar.
2. Lägg ut laxskivorna omlott på plastfolie till en rektangel. Bred ut färskostblandningen jämnt.
3. Rulla ihop laxen från långsidan med hjälp av plastfolien till en fast rulle. Låt ligga i kylen minst 30 minuter. Skär rullen i ca 2 cm tjocka bitar. Toppa med gräslök, salladslök och om man vill en extra bit lax.
Tips: Servera gärna på ett vackert fat med lite färska örter som dekoration. Testa även att byta ut pepparrot mot wasabi och strö över rostade sesamfrön. Det blir en annan smak, även den jättegod.
Briekräm med prosciutto och päron – ca 12 st
4. Mixa eller mosa ihop brie, crème fraîche & honung till en slät kräm.
5. Rosta eller stek brödskivorna lätt.
6. Bred på briekräm, lägg en bit prosciutto & en päronskiva på varje.
7. Avsluta med ett drag svartpeppar.
Tips: Det är även trevligt att servera alla komponenter var för sig så man själv får plocka ihop sin lilla snitt.
Brända fikon med chèvre – ca 12 st
En lyxig liten munsbit som kombinerar sött, salt & krämigt – perfekt till festkvällen, ostbrickan eller som avslutning på en plockbuffé. Kan monteras i förväg och brännas av precis innan servering.
8. Smörstek brödet lätt eller använd färdiga crostini.
9. Lägg en skiva chèvre på varje bröd.
10. Toppa med ett halvt fikon och strö över råsocker.
11. Bränn av ytan med en brulébrännare tills sockret smälter och blir karamelliserad. Har man ingen brännare kan man använda ugnens grillfunktion. Håll koll på dem i ugnen, någon minut räcker.
12. Servera direkt medan de är ljumma.
Tips: Servera gärna på ett varmt fat eller platta så att de håller värmen en stund.
Tips till alla snittar: Räkna med ca 4–6 snittar per person om de serveras som förrätt eller mingelplock, och fler om de är en del av en större buffé. Tar ca 15-20 min per variant att förbereda.
99 kr
Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.