Foot of Africa Chardonnay
179 kr
Vinet är i den omåttligt populära stilen Rich & Buttery - mjukt, fylligt och smörigt med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell
En vacker, god och krämig brietårta som passar lika bra som försnacks som till dessert. Toppa med dina favoritnötter och torkad frukt och servera till ett glas mjukt, fruktigt och smörigt vin som matchar den krämiga ostens struktur och flirtar med frukttoppingen.
1 brieost
1,5 dl fikonmarmelad
50 g valfria nötter (här har vi använt valnötter och pistage)
50 g valfri torkad frukt (tranbär, aprikos, russin t.ex)
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg brieosten hel på ett ugnsfast fat och baka i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Osten ska smälta inuti men vara hel utanpå.
3. Ta ut och låt svalna en aning och bre sedan på fikonmarmelad och strö över hackade nötter och torkad frukt.
4. Servera med goda kex och ett smakrikt och smörigt vitt vin som Foot of Africa Chardonnay.
179 kr
Vinet är i den omåttligt populära stilen Rich & Buttery - mjukt, fylligt och smörigt med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell
En modern twist på adventsminglet - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.
Finns det något godare att servera som mingelmat? Här är ett grundrecept på pinsa-degen.