Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Råbiff, eller biff tartar som det också kallas, är en riktigt aptitretande förrätt som bäst avnjuts med ett mjukt rödvin - gärna pinot noir. Köttets råa struktur går väl ihop med ett fruktigt vin med snälla tanniner. Vi väljer ett vin med rik fruktighet som balanserar upp den lilla hettan från dijonsenapen.
Råbiff/Tartar
220 g putsad ryggbiff
1 schalottenlök
2 tsk pressad citronjuice
2 tsk olivolja
16-20 saltade potatischips
salt och svartpeppar
Picklade grönsaker (förbereds med fördel dagen före, men inte ett måste)
1/2 rödlök
50 g kålrot (30 g utan skal)
30 g morot
1 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
½ stjärnanis
salt
Syrlig dragoncreme (räcker till fler men är svår att göra mindre av)
2 äggulor
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
1/2 dl hackad dragon
1 ½ dl olja med neutral smak
salt
1. Skala och skiva rödlöken.
2. Skala och fintärna kålrot och morot.
3. Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis med en nypa salt.
4. Lägg ner grönsakerna i lagen och dra av från plattan. Låt grönsakerna svalna i lagen.
5. Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dragon och en nypa salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs.
6. Fintärna ryggbiffen och finhacka schalottenlöken.
7. Blanda kött och lök med citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
8. Lägg upp råbiffen/tartaren på 4 tallrikar. Häll av och toppa med picklade grönsakerna, lite dragoncreme och potatischipsen.
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Hemlagad bearnaise smaksatt med brynt smör som möter karamelliserad potatis och perfekt tillagat kött.
Kött och potatis i en elegant och riktigt god tappning. Här får vi en helgrätt med lyxiga och säsongsbetonade tillbehör.