Grande Nuit Sauvignon Blanc 3L
149 kr
Krispig nyhet från Frankrike - i innovativ förpackning utan plasthandtag! Grande Nuit är ett krispigt och...
En perfekt plockrätt som går lika bra att servera på stående fot på lite mindre brödbitar tillsammans med ett fruktigt vin i glasen, som till middag (gör då många). Ärtor och mynta är en klassisk kombination som smakar fantastiskt. För att bryta av mot de söta ärtorna kan du röra ner fetaost och citron. Det här är en bruschetta med mycket smak och vackra färger som kommer imponera på dina gäster. I glaset väljer vi ett vitt vin med balanserad syra som matchar syran i fetaosten.
6 skivor ljust bröd
400 g frysta ärter
20 färska myntablad
150 g fetaost
2 dl grekisk yoghurt
1 msk saft från pressad citron
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
svartpeppar
flingsalt
1. Koka upp vatten i vattenkokare eller kastrull.
2. Rosta brödet ganska hårt i en brödrost.
3. Häll det kokande vattnet över ärterna i en värmetålig skål eller lägg ärterna i en kastrull med kokande vatten och dra av från värmen. Låt ärterna dra i 4 minuter. Har du en mikrovågsugn kan du tina ärterna där istället. Häll av vattnet och lägg tillbaka ärterna.
4. Finhacka myntan.
5. Smula i fetaosten, lägg i yoghurten, pressad citron och myntan och rör om och mosa ärterna med sleven.
6. Gnugga de rostade brödskivorna med vitlöksklyftorna.
7. Lägg bröden på serveringstallrikar och ringla över olivoljan. Toppa med ärtröran. Dra några varv med pepparkvarnen över och strö lite flingsalt över. Servera.
Tips: Byt ärterna mot gröna sojabönor eller bondbönor, supergott!
149 kr
Krispig nyhet från Frankrike - i innovativ förpackning utan plasthandtag! Grande Nuit är ett krispigt och...
En härligt somrig variant av favoriten bruschetta - en riktig fullträff att inleda middagen med, tillsammans ett glas kallt mousserande vin!