In the MOOD for Chenin Blanc
209 kr
Superfynd med frisk och tropisk smak som passar perfekt till skaldjur eller salta chips!
En enkel och god soppa på brysselkål och parmesan. Grädden i soppan passar bäst till ett fylligt vitt vin. Vinet bör också ha en fruktighet för att balansera brysselkålen som kan uppfattas som besk om den möter ett alltför torrt vin.
500 g brysselkål
8 dl buljong (grönsaks- eller hönsbuljong)
1-2 gula lökar, hackade
2 dl grädde
50 g parmesanost, riven
Tillbehör:
Stenugnsbakat surdegsbröd
Eventuellt knaperstekt bacon
1. Ansa brysselkålen, ta bort eventuella dåliga blad.
2. Skala och skär löken i bitar. Fräs löken mjuk i lite olja i en stor kastrull, utan att löken tar färg. Häll på buljongen och tillsätt brysselkål.
3. Låt småkoka under lock tills brysselkålen är nätt och jämnt mjuk, cirka 5-7 minuter. Fiska upp 1/4 av brysselkålen med en hålslev och lägg åt sidan.
4. Häll i grädden och låt soppan koka ytterligare några minuter så att brysselkålen blir mjuk. Mixa soppan slät och rör sedan ner den rivna parmesanosten. Dela de kvarvarande brysselkålen i halvor/klyftor.
Häll upp soppan i skålar och toppa med brysselkålen. Servera med ett gott surdegsbröd, smör och ost. För den som vill kan man även strössla över finhackad knaperstekt bacon över soppan.
209 kr
Superfynd med frisk och tropisk smak som passar perfekt till skaldjur eller salta chips!
En supergod kantarellsås att servera till köttbiten, kycklingfilén, torskryggen eller det vegetariska alternativet!
Vegetarisk midsommarmat! Goda snittar med med krämig sparrisröra.