Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
Moules marinières, fiskarhustruns musslor, har i detta recept fått ett tillskott av lite chili för extra sting i smaken. Servera med ett fruktigt vitt vin som kan balansera hettan från musslorna.
1 nät blåmusslor, tvättade och sorterade
2 msk smör
1 bananschalottenlök, finhackad
1 liten morot, finhackad
1/2 fänkålshuvud, finhackat
1 liten röd chili, urkärnad och finhackad
2–3 dl torrt vitt vin
3–4 dl vispgrädde
1 burk Melanders fiskfond/skaldjursfond eller koncentrerad skaldjurfond 1,5 msk och 5 dl vatten
1 par droppar vitvinsvinäger eller vin
salt, peppar, lite mer vin och citron till servering
Tillbehör:
Bröd
1. Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs bananschalottenlök, morot, fänkål och chili tills löken är lätt genomskinlig.
2. Lägg i blåmusslorna och lägg på lock.
3. Ånga dem med grönsakerna någon minut innan du slår i vinet. Ånga tills alla musslor öppnat sig. Det tar 2–3 minuter. Rör om då och då.
4. Sila av musslorna och de finhackade grönsakerna och spar spadet.
5. Häll tillbaka spadet i grytan och koka bort den värsta syran i vinet ett par minuter.
6. Häll i grädden och smaka av med fisk eller skaldjursfond, en gnutta vinäger eller vin samt salt och peppar.
7. Lägg i de kokta musslorna så att de blir varma, servera och njut med lite nyrostat bröd.
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
Ett underbart recept på grillade räkor där heta och rökiga kryddor serveras med en underbar och len aioli.
Lax med primörsallad och hemslagen hollandaisesås - en sann vårlyx som vi serverar under solens vårens härliga soldagar.