Crépes med svamp och ricotta
70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott. Servera ett fylligt rött vin till - det kommer smaka förträffligt ihop med svampen och osten.
Ingredienser
Pannkakor (8 st)
2 dl vetemjöl (eller hälften grahamsmjöl)
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
Fyllning
350 g champinjoner eller kantareller
1 purjolök
150 g färsk babyspenat
250 g ricottaost
200 g mozzarellaost
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa ihop vetemjölet med salt och hälften av mjölken. Blanda i resten av mjölken samt äggen och vispa till en jämn smet. Låt stå en liten stund. Hetta upp en stekpanna med lite smör och häll i ca 1/2 dl av smeten i panna. Vänd efter en stund. Gör likadant med resten av smeten tills du har ca 8 st pannkakor.
3. Skiva champinjonerna. Strimla purjolöken. Fräs champinjoner och purjolök i lite smör tills svampen fått fin färg och löken är mjuk. Blanda i spenaten och stek under omrörning en till två minuter. Ta av låt svalna. Blanda i ricottaosten och smaka av med salt och peppar.
4. Lägg fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Riv över mozzarellaost. Baka i ugnen i cirka 10-15 minuter.
5. Servera med en fräsch sallad.