Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Croissant med brie och karamelliserad lök

Dessa försvinnande goda croissanter serverar vi gärna som en förrätt till soppmiddag eller bara som ett gott kvällssnacks. Perfekt tillsammans med ett fruktigt lätt rödvin eller rosé.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

6 st små bake off croissanter
eller färdiga från bageri
200-250 g brie
2 stora gul-
eller rödlökar
1 nypa socker
1 nypa salt
1 msk balsamvinäger
olivolja
färsk timjan

Gör så här

1. Ta ut brieosten ur kylen så att den blir rumstempererad.

2. Värm ugnen och baka av croissanterna enligt anvisning på förpackningen.

3. Skala och skiva löken tunt.

4. Stek löken i olivolja på medelvärme. Ha på en nypa salt och socker.

5. När löken börjar bli mjuk häll över balsamvinägern och låt koka in. Smaksätt med färsk timjan mot slutet.

6. Dela osten i portionsbitar.

7. Skär ett snitt i croisanterna. Fyll dem sedan med brie, karamelliserad och lök och toppa med lite mer färsk timjan.

8. Servera när de fortfarande är lite ljumna.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER