Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig lasagne med ricotta och salsiccia

En vardagslyxig lasagne med massor av smak signerad systrarna Eisenman. Denna lasagne med ricotta och salsiccia passar mycket bra ihop med ett fylligt och kryddigt rött.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

ca 10 lasagneplattor
2 kvistar körsbärstomater

Köttfärssås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g färsk salsiccia
2 msk olivolja
500 g nötfärs
2 förpackningar krossade
tomater à 500 g
2 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
2 tsk torkad oregano
1 lagerblad
2 msk hackad färsk basilika
salt och svartpeppar

Ricottaröra:
65 g färsk spenat
500 g mozzarella
75 g riven pecorino eller
parmesanost
750 g ricotta
3 msk hackad basilika
1 ägg
salt och svartpeppar

Gör så här

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Snitta salsiccian på längden, ta ut köttet och hacka det i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter. Tillsätt salsicciaköttet och stek i ytterligare ett par minuter tills köttet börjar få lite färg. Blanda ner nötfärsen och låt den bli genomstekt.

2. Häll i krossade tomater, buljong, tomatpuré, socker och oregano och lägg i lagerbladet. Koka upp och låt sjuda i cirka 20 minuter. Ta upp lagerbladet, blanda i basilikan och smaka av med salt och peppar.

3. Värm ugnen till 200 grader.

4. Medan såsen kokar, hacka spenaten och riv mozzarellan i mindre bitar. Rör sedan ihop pecorino, spenat, ricotta, basilika, ägg och mozzarella – spara lite av mozzarellan att toppa lasagnen med. Smaka av med salt och peppar.

5. Smörj en ugnsform (cirka 3 liter). Börja med ett lager köttfärssås, sedan ett lager lasagneplattor och ytterligare lite köttfärssås. Lägg lite av ricottaröran ovanpå. Upprepa med ytterligare lager lasagneplattor, köttfärssås och ricottaröra. Avsluta med bara ricottaröra på det sista lagret lasagneplattor och toppa med resten av mozzarellan.

6. Garnera med körsbärstomaterna på kvist. Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter. Täck formen med folie om osten börjar få för mycket färg. Låt lasagnen vila i cirka 10 minuter före servering.

Recept: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom
Receptet är hämtat ur boken Till bords med systrarna Eisenman (Bonnier Fakta)
Betyg
32 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
1 tim 20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Lasagne i ugn
Frida Franchell - Viva Vin & Mat

Vin till lasagne

Rödvin och lasagne är en klassisk kombination. Men vilket vin passar egentligen bäst att dricka till lasagne?

Lasagne i ugn
Mattias Larsson
40 min

Lasagne al forno – enkel och kryddig

Lasagne i ugn är oerhört tacksamt att laga och uppskattas av de flesta. Till lasagnen rekommenderar vi ett fylligt och smakrikt rött vin med balanserade tanniner.

vin till lasagne vegetarisk auburginelasagne
50 min

Vegetarisk auberginelasagne

Godaste vegetariska lasagnen med noll kött, men mycket smak! I glaset rekommenderar vi ett rött vin med en frisk syra och bra frukt.

Snabblagad lasagne av Tina Nordström
Frida Franchell - Viva Vin & Mat

4 jättegoda lasagnerecept

Våra fyra absoluta favoriter när det kommer till goda, krämiga och smakrika lasagnerecept för alla smakpreferenser och behov!

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER