Hope Shiraz Reserve
99 kr
Rött vin från Australien – Hope Shiraz Reserve är nu ekologisk! Det här rödvinet erbjuder en...
En riktig rödvinsrätt. Det här är ett utmärkt recept till ett gott fylligt rödvin med lite struktur. Entrecôten möter upp det smakrika vinet och de söta vitlöksrostade palsternackorna hamnar i balans med vinets koncentrerade frukt. Sist men inte minst, citron- och chorizosmöret som möter vinets pigga syra sätter pricken över i:t i den fullständiga smakupplevelsen mellan mat och dryck.
Entecôte
4 skivor entrecote a 200 g
salt och svartpeppar
Palsternackor
500 g palsternackor
1-2 vitlöksklyftor
olja och salt
Chorizosmör
100 g rå chorizo
125 g smör
1 tsk pressad citronjuice
1. Värm ugnen till 220 C. Dela chorizon på längden och ugnsbaka den i 10 minuter. Låt chorizon svalna och hacka den sedan. Lägg samtliga ingredienser till smöret i en matberedare. Mixa och smaka av med salt. Låt ugnen vara på samma temperatur till palsternackan.
2. Skala palsternackan och skär den i 1-2 centimeter tjocka stavar. Lägg palsternackan i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt. Ugnsbaka i c:a 35 minuter tills de är mjuka och har en fin rostad yta.
3. Salta och peppra entrecoten. Grilla eller stek de på högsta temperatur ca 3 minuter på varje sida tills kärntemperaturen är c:a 40-45 C (så eftersteker de till ca 55 C).
4. Servera entrecoten med palsternackorna, det goda smöret och en fräsch blandsallad.
5. Tips
Ibland är entrecoten väldigt stor i omkretsen och då riskerar entrecoteskivorna bli för tunna. Välj då hellre 2 tjocka skivor a 400 g. Grilla eller stek de sedan enligt anvisningen ovan men ca 5 minuter på varje sida. Låt de vila 5-10 minuter och tranchera de därefter.
Spara det överblivna smöret i kylen, håller i minst en vecka.
99 kr
Rött vin från Australien – Hope Shiraz Reserve är nu ekologisk! Det här rödvinet erbjuder en...
Äntligen är grillsäsongen här, och det är ju få saker som inger den starka sommarkänslan som...
Lyxig och rustik helgmiddag.