Falafel
Falafel är en riktig god och mångsidig rätt som man kan servera med sallad, ris eller som här med bröd. De kryddiga smakerna samlas med såser och smak av friterat och paras bäst ihop med ett vin som är fruktigt. Falafelens kryddighet och nötiga ton blir god med vinets fruktighet.





Ingredienser
500 g torkade kikärtor
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackad
1 dl persilja, hackad
1 tsk torkad mynta
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk bakpulver
1 dl yoghurt
2 msk majonnäs
1/2 dl hackad dill
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1/2 rödkål
1 dl persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
Till servering
Pitabröd
Hummus
Feferoni
Rödlök
Gör så här
1. Lägg kikärtorna i blöt över natten.
2. Häll av vattnet och blanda med övriga ingredienser.
3. Mal i köttkvarn eller mixa i matberedare till en lagom slät smet.
4. Värm olja till 180º C.
5. Forma bollar och fritera tills gyllenbrun.
6. Blanda alla ingredienser till dillyoghurten .
7. Servera med pitabröd, hummus, rödlök och feferoni.