Réserve de Bonpas Côtes-du-Rhône
119 kr
Ett smakrikt och klassiskt vin från Côtes-du-Rhône. Generöst med inslag av skogshallon, svartpeppar och mynta. Passar utmärkt till smakrika kötträtter.
Falafel är en riktig god och mångsidig rätt som man kan servera med sallad, ris eller som här med bröd. De kryddiga smakerna samlas med såser och smak av friterat och paras bäst ihop med ett vin som är fruktigt. Vinets fruktighet balanserar de kryddiga och eventuellt starka smakerna vi hittar i rätten.
500 g torkade kikärtor
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackad
1 dl persilja, hackad
1 tsk torkad mynta
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk bakpulver
1 dl yoghurt
2 msk majonnäs
1/2 dl hackad dill
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1/2 rödkål
1 dl persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
Till servering
Pitabröd
Hummus
Feferoni
Rödlök
1. Lägg kikärtorna i blöt över natten.
2. Häll av vattnet och blanda med övriga ingredienser.
3. Mal i köttkvarn eller mixa i matberedare till en lagom slät smet.
4. Värm olja till 180º C.
5. Forma bollar och fritera tills gyllenbrun.
6. Blanda alla ingredienser till dillyoghurten .
7. Servera med pitabröd, hummus, rödlök och feferoni.
119 kr
Ett smakrikt och klassiskt vin från Côtes-du-Rhône. Generöst med inslag av skogshallon, svartpeppar och mynta. Passar utmärkt till smakrika kötträtter.
Hemligheten bakom denna hummus är att man skalar kikärtorna för att få den extra len.
Har du testat att laga favoriträtten kebab hemma? Om inte, är det hög tid att göra det. Hemlagad kebab tar rätten till helt nya höjder.