Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Falafel

Falafel är en riktig god och mångsidig rätt som man kan servera med sallad, ris eller som här med bröd. De kryddiga smakerna samlas med såser och smak av friterat och paras bäst ihop med ett vin som är fruktigt. Falafelens kryddighet och nötiga ton blir god med vinets fruktighet.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

500 g torkade kikärtor
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackad
1 dl persilja, hackad
1 tsk torkad mynta
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk bakpulver
1 dl yoghurt
2 msk majonnäs
1/2 dl hackad dill
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1/2 rödkål
1 dl persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt

Till servering 
Pitabröd
Hummus
Feferoni
Rödlök

Gör så här

1. Lägg kikärtorna i blöt över natten.

2. Häll av vattnet och blanda med övriga ingredienser.

3. Mal i köttkvarn eller mixa i matberedare till en lagom slät smet.

4. Värm olja till 180º C.

5. Forma bollar och fritera tills gyllenbrun.

6. Blanda alla ingredienser till dillyoghurten .

7. Servera med pitabröd, hummus, rödlök och feferoni.

Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

KEBAB
Liselotte Forslin_Pressbild_03
3 tim 45 min

Kebab med tillbehör

Har du testat att laga favoriträtten kebab hemma? Om inte, är det hög tid att göra det. Hemlagad kebab tar rätten till helt nya höjder.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER