Lunadoro Pagliareto Vino Nobile di Montepulciano
209 kr
Låt oss presentera Nobelvinet 2019: Lunadoro Vino Nobile Di Montepulciano DOCG Pagliareto Chris Wine & Spirits...
Höstmat när den är som bäst. En riktigt smakrik och mättande rätt med en härligt fyllig sås som bjuder på umamirika och höstiga smaker från skogens svamp. I glaset väljer vi ett fylligt vin med generös frukt och fyllig kropp. Vinets fyllighet går bra ihop med rättens gräddiga struktur medans vinets fruktiga toner möter upp rättens kryddning.
4 st fläskkotletter á ca 200g
200 g svamp
½ gul lök
2 msk finhackad salvia
1 tsk vetemjöl
3 dl vispgrädde
smör, salt och svartpeppar
Till servering:
kokt potatis
1. Salta och peppra kotletterna. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kotletterna 2-3 minuter på varje sida till fin färg.
2. Lägg kotletterna åt sidan och påbörja svampsåsen.
3. Ansa och dela svampen i önskad storlek. Finhacka löken. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Bryn svampen och salvian i rikligt med smör ett par minuter.
4. Tillsätt löken och stek vidare i ca 1 minut. Pudra över mjölet, rör runt och tillsätt sedan grädden. Låt såsen koka sakta i ca 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt.
5. Lägg därefter ner kotletterna i såsen och låt de bräsera ca 5- 10 minuter. Späd med lite mjölk el vatten om såsen känns för tjock.
6. Servera kotletterna och såsen tillsammans med kokt potatis.
209 kr
Låt oss presentera Nobelvinet 2019: Lunadoro Vino Nobile Di Montepulciano DOCG Pagliareto Chris Wine & Spirits...
När lagade du fläskfilé med ädelostsås sist? Varför inte prova denna uppdaterade variant som serveras med rostad potatis, lök och betor.