Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Fläskkotletter med svamp och salvia

Höstmat när den är som bäst. Fläskkotletter med svamp och salvia erbjuder en fyllig, umamirik sås som för tankarna till skogen. Vi rekommenderar ett kryddigt och smakrikt rött vin med inslag av bär, vilket lyfter upp svampens jordiga toner och harmoniserar med kryddningen. Vinets aromatiska karaktär balanserar rättens fyllighet.

Vintips till receptet
315 kr

Ingredienser

4 st fläskkotletter à ca 200g
200 g svamp
½ gul lök
2 msk finhackad salvia
1 tsk vetemjöl
3 dl vispgrädde
smör, salt och svartpeppar

Till servering:
kokt potatis

Gör så här

1. Salta och peppra kotletterna. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kotletterna 2-3 minuter på varje sida till fin färg.

2. Lägg kotletterna åt sidan och påbörja svampsåsen.

3. Ansa och dela svampen i önskad storlek. Finhacka löken. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Bryn svampen och salvian i rikligt med smör ett par minuter.

4. Tillsätt löken och stek vidare i ca 1 minut. Pudra över mjölet, rör runt och tillsätt sedan grädden. Låt såsen koka sakta i ca 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt.

5. Lägg därefter ner kotletterna i såsen och låt de bräsera ca 5- 10 minuter. Späd med lite mjölk el vatten om såsen känns för tjock.

6. Servera kotletterna och såsen tillsammans med kokt potatis.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
35 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept